ΕΣΠΑ: Από 13 Ιουλίου αιτήσεις για τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων

Από 13 Ιουλίου έως και 12 Οκτωβρίου θα μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο μέτρο 4.2.2. για τη μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, με τελικό (μη γεωργικό προϊόν), υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις. Το μέτρο φέρει την ονομασία “Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν […]

4 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από 13 Ιουλίου έως και 12 Οκτωβρίου θα μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο μέτρο 4.2.2. για τη μεταποίηση, την εμπορία και την ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, με τελικό (μη γεωργικό προϊόν), υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις.

Το μέτρο φέρει την ονομασία “Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εκτός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μη γεωργικό προϊόν)”, και εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020”.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

α) Επεξεργασία καπνού για παραγωγή πούρων ή σιγαρίλος. β) Ζυθοποιία. γ) Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και λοιπά προϊόντα). δ) Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων. ε) Μονάδες πυρηνελαιουργείων. στ) Μονάδες παραγωγής αποσταγμάτων από οπωροκηπευτικά ή αμπελοοινικής προέλευσης. 5 ζ) Μονάδες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσμετολογίας και διατροφής (όπως προϊόντα από μαστίχα, από γάλα γαϊδούρας). η) Μονάδες παραγωγής εμπορίας και συσκευασίας προϊόντων θρέψης φυτών. θ) Μονάδες παραγωγής πυτιάς και συμπυκνωμάτων αυτής. ι) Αξιοποίηη παραπροϊόντων, υπολειμμάτων και απορριμμάτων βιομηχανικών ειδών διατροφής. ια) Παραγωγή Βάμβακος και λοιπές κλωστικές ίνες. ιβ) Μονάδες επεξεργασίας κλωστικής κάνναβης και λιναριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024