Μύλος με την Credin και την αίτηση πτώχευσης

Στην κυριολεξία, ως κεραυνός εν αιθρία, έπεσε στην αγορά και δη στις τράπεζες, η είδηση ότι η εταιρεία Credin, συμφερόντων της οικογένειας Μπερτζελέτου, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Και όχι γιατί η εταιρεία δεν είχε προβλήματα, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης, αλλά γιατί η οικογένεια Μπερτζελέτου η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά με αρκετές άλλες επιχειρήσεις […]

6 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην κυριολεξία, ως κεραυνός εν αιθρία, έπεσε στην αγορά και δη στις τράπεζες, η είδηση ότι η εταιρεία Credin, συμφερόντων της οικογένειας Μπερτζελέτου, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Και όχι γιατί η εταιρεία δεν είχε προβλήματα, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της κατάστασης, αλλά γιατί η οικογένεια Μπερτζελέτου η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά με αρκετές άλλες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν “μαξιλάρι” για τη διάσωση της Credin, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα της Credin.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες Τετάρτη η εταιρεία, κατέθεσε δήλωση παύσης πληρωμών –η εκδίκαση της αίτησης έχει ορισθεί για τον Σεπτέμβριο –και έλαβε προσωρινή διαταγή.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της οικογένειας Μπερτζελέτου, αιφνιδίασε τις τράπεζες, οι οποίες δεν αποκλείεται να ζητήσουν ανάκληση της προσωρινής διαταγής. Επίσης δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Τράπεζες να καταθέσουν αίτηση ειδικής διαχείρισης.

H Credin Hellas, δραστηριοποιείται στον κλάδο Α΄ Υλών Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Food Service από το 1968. Παράγει και διανέμει περισσότερα από 2.000 προϊόντα. Έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με περισσότερους από 15 πολύ γνωστούς οίκους του εξωτερικού και απασχολεί 200 άτομα προσωπικό στο εργοστάσιό της στα Οινόφυτα.

Εκτός από την Credin, η οικογένεια Μπερτζελέτου δραστηριοποιείται στην αγορά και μέσω των εταιρειών Μπερτζελέτος ΑΕ και Σουλφουρ Ελλάς ΑΒΕΕ. Η Σουλφούρ Ελλάς ιδρύθηκε το 1960 από τον Θεόδωρο Δ. Μπερτζελέτο και τον Χένρυ Tζ. Λέαρ. Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα θειου που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία, ως βελτιωτικά εδάφους (VELTO No 1) κλπ. Επίσης παράγει διάφορους τύπους σύμμεικτων λιπασμάτων.

Ο όμιλος εταιρειών Δημ. Θ. Μπερτζελέτος & ΑΦΟΙ Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1893 και έχει στην ιδιοκτησία του σημαντικό αριθμό εταιρειών. Οι εταιρίες που ανήκουν στον όμιλο, όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό τόπο του ομίλου είναι η Κρεντίν Ελλάς, η Μόρφατ, το Ελληνικόν Άλας, ΙΝΤΕΡΕΞΠΟΡΤ και η SULPHUR HELLAS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024