Πανελλήνιο συνέδριο για τον πρωτογενή τομέα στη Θεσσαλονίκη

H GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει και φέτος το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace. Το 4ο Συνέδριο θα έχει θέμα: “Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου”. Το φετινό Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου […]

20 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

H GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνει και φέτος το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Το 4ο Συνέδριο θα έχει θέμα: “Καινοτομία & γνώση στον πρωτογενή τομέα: Απελευθερώνοντας τη δυναμική της υπαίθρου”. Το φετινό Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), έναν από τους σημαντικότερους φορείς εξωστρέφειας στη χώρα.

Η 1Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Την 1η ημέρα του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 εργαστήρια με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για θέματα ευφυούς γεωργίας, ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και έξυπνης περιφερειακής εξειδίκευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο ειδικού εργαστηρίου θα επιχειρηθεί η εξέταση των προοπτικών και η σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού εμπορίου, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η 2Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Η 2η ημέρα του Συνεδρίου θα διαρθρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες, οι οποίες – σε συνδυασμό με τα εργαστήρια και με τη συμβολή προσκεκλημένων από την ΕΕ – θα συμβάλλουν στην εμβάθυνση των ζητημάτων γεωργικής καινοτομίας & γνώσης για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Η πρόκληση της αύξησης της παραγωγής με λιγότερους πόρους και η αντιμετώπισή της στο πλαίσιο της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) θα αποτελέσει το αντικείμενο της 1ης ενότητας του Συνεδρίου, ενώ στη 2η ενότητα θα αναδειχθεί ο ρόλος της καινοτομίας στην επιχειρηματική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών συνεταιρισμών. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την 3η ενότητα, που αφορά στις τάσεις και προκλήσεις για τα συστήματα γεωργικής γνώσης και καινοτομίας στην ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024