Πρώτος θερισμός στον Πειραματικό Αγρό ΕΖΑ

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης επενδύει δυναμικά στην έρευνα και την καινοτομία με στόχο τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της ειδικότερα και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα. Παραμένει σταθερά μία εταιρεία αιχμής που επιμένει Ελληνικά και κάθε χρόνο προσφέρει προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει τον Πειραματικό Αγρό EZA στην Αταλάντη, καλλιεργώντας δίστιχοβυνοποιήσιμο […]

11 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης επενδύει δυναμικά στην έρευνα και την καινοτομία με στόχο τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της ειδικότερα και της πρωτογενούς παραγωγής γενικότερα. Παραμένει σταθερά μία εταιρεία αιχμής που επιμένει Ελληνικά και κάθε χρόνο προσφέρει προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει τον Πειραματικό Αγρό EZA στην Αταλάντη, καλλιεργώντας δίστιχοβυνοποιήσιμο κριθάρι. Η ποικιλία αυτή θεωρείται ιδανική για τη ζυθοποίηση επειδή προσδίδει εκλεπτυσμένη ποιότητα στη μπίρα. Το δίστιχο κριθάρι μάλιστα επιλέχθηκε λόγω της συγκεκριμένης περιεκτικότητάς του σε εκχύλισμα και πρωτεΐνες.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα για πρώτη φορά θερισμός, με μικρή καθυστέρηση λόγω της υγρασίας από την πτώση σποραδικών βροχών. Το κριθάρι είχε εύρωστη ανάπτυξη και η όλη προσπάθεια ανοίγει ακόμα περισσότερες προοπτικές στην καλλιέργεια κριθαριού, με στόχο την παραγωγή καρπών υψηλής ποιότητας και τη βελτιστοποίηση της στρεμματικής απόδοσης.Παράλληλα, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης υπερήφανη ανακοινώνει πως το φθινόπωρο του 2017 θα ξεκινήσει πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας.

Σχετικά με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Α.Ε.:

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 ως θυγατρική γερμανικού ομίλου παραγωγής μπίρας και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη. Παράλληλα, η εταιρεία ανασυγκροτήθηκε και μετονομάστηκε σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). Το 1998, η οικογένεια Συριανού, εξαγοράζει τις μετοχές, που ανήκαν στη γερμανική θυγατρική εταιρεία υπό μορφή managementbuyout με αποτέλεσμα πέντε χρόνια αργότερα να περάσει σε 100% ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η ΕΖΑ έχει εξελιχθεί σε μία δυναμική εταιρεία διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο προϊόντων με εξαιρετικής ποιότητας μπίρες τοπικής παραγωγής & εισαγωγής. Παράγει πέντε υψηλής γευστικής αξίας προϊόντα ζύθου, τις PilsHellas, εζα ζ premiumpilsener&εζα ζ finelager, BLUE Ιsland, OdysseySpecialBeer&Berlin και παράλληλα εισάγει, διακινεί και εμπορεύεται τις Krombacher, Arcobräu και GuldenDraak.Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 140 ειδικευμένους εργαζόμενους και εφαρμόζει επιτυχώς ένα -προηγμένης τεχνολογίας- ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας, συμμορφούμενη με τα διεθνή πρότυπα για την παρασκευή μπίρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024