Εξωτικές παραλίες της Στερεάς: Άγιος Δημήτριος, Εύβοια

Ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι, μια παραλία τροπική, εξωτική… Βγαλμένα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται, καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλεια, στη Νότια Εύβοια. Από το χωριό του Αγίου Δημητρίου, ξεκινά το υπέροχο ομώνυμο φαράγγι, με ένα μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή την καταπληκτική παραλία […]

23 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ένα φαράγγι, ένα μικρό ποτάμι, μια παραλία τροπική, εξωτική… Βγαλμένα σαν από όνειρο, ένα σκηνικό ταινίας, όλα συγκεντρώνονται, καταλήγουν στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, στην παραλία του Αγίου Δημητρίου ή Σχοινοδαύλεια, στη Νότια Εύβοια. Από το χωριό του Αγίου Δημητρίου, ξεκινά το υπέροχο ομώνυμο φαράγγι, με ένα μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή την καταπληκτική παραλία και ένα ρέμα, σαν μικρό ποταμάκι να ακολουθεί τους λουόμενους και να τους οδηγεί στον παράδεισο.

Το ρέμα, μένει χωρίς νερό το καλοκαίρι, οπότε το μονοπάτι γίνεται χωματόδρομος και αρκετά αυτοκίνητα μπορούν να φτάσουν αρκετά κοντά στην παραλία.

Βράχια, σαν τεράστιες ομπρέλες χαρίζουν τη σκιά τους, ενώ τα νερά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, βαθαίνουν αρκετά, ώστε να προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία κολύμβησης. Ψιλό, λευκό βότσαλο απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας, ενώ σε κάποια σημεία υπάρχει λευκή άμμος.

Λίγο μετά την παραλία, αξίζει να επισκεφτείτε το όμορφο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024