Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας σε πανηγύρεις και εκκλησιαστικές εκδηλώσεις της Βόρειας Εύβοιας

Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγύρεις και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε […]

28 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγύρεις και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αιδηψού

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίον αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Αιδηψού όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, επισκέπτονται την Αιδηψό για τα ιαματικά της λουτρά, δίχως ποτέ να παραλείπουν να εκκλησιάζονται.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας & Β. Σποράδων στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος στην Αιδηψό

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την παραγγελία του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, η οποία ακούστηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα «μνημόνευε Ιησούν Χριστόν», τόνισε την σημασία της μνημόνευσης του ονόματος του Χριστού από τον κάθε χριστιανό, όχι μόνο στις ώρες της προσευχής, αλλά μέσα από την καθημερινή εκδήλωση της αγάπης του για Εκείνον, σε κάθε έκφραση και έκφανση του καθημερινού του βίου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος, μαζί και με άλλους Κληρικούς είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τις 110 κατασκηνώτριες της Γ΄ Περιόδου και τα στελέχη, υπό την αρχηγό κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορτή Λήξης, με την συμμετοχή και πολλών γονέων των παιδιών, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν τα παιδιά τους, στην “Αυλή” της Αγίας Εκκλησίας.

Η γιορτή φέτος, λόγω της καταιγίδας στο χώρο της Κατασκήνωσης, έγινε στην ευρύχωρη τραπεζαρία της και την παρακολούθησαν πολλοί γονείς των παιδιών.

Η Ι. Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως), παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι ιδιαιτέρως τιμούν την Οσία Ειρήνη.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την φράση του τροπαρίου της Αγίας «Ειρήνη, Οσία μήτερ», ενώ ευχήθηκε κατάλληλα στην εορτάζουσα Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Χρυσοβαλάντη και την επίσης εορτάζουσα μοναχή Ειρήνη.

Οι ανωτέρω Ακολουθίες, στις οποίες έψαλλαν καλλίφωνοι Ιεροψάλτες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και μαθητές και καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής των παραρτημάτων της Βορείου Ευβοίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Άγιος Παντελεήμων.

Από την θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευή Πολιτικών

Κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, κατά τον Εσπερινό, προέστη της Συνάξεως ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο,  ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού ετέθη επικεφαλής της Ιεράς Λιτανείας συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεβ. Αργύριο Στουραΐτη και τον Εφημέριο Νεροτριβιάς Πρεσβ. Κυριακό Δημητρίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβου, Αρχιμ. Ηρακλή Λάππα και Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη.

Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στην ρεματιά, βορείως των Πολιτικών, σε ειδυλλιακή τοποθεσία  και κοντά στις πηγές των νερών.

Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και παρακολούθησε τον Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής πραγματοποίησαν παραδοσιακή εκδήλωση με μουσική και τραγούδια.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντων των Πρεσβ. Νικολάου Ξυνογαλά και Πρεσβ. Κωνσταντίνου Ξυνογαλά, ενώ ο π. Αργύριος Στουραΐτης διηύθυνε τον χορό των Ιεροψαλτών, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς φαγητό-πανηγύρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με αφορμή την Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και Παράκληση προς την Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, μετά κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου – Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024