Απεργία στη ΛΑΡΚΟ στις 29 Αυγούστου

Εξώδικη γνωστοποίηση των αιτημάτων στην εταιρία. Συμπαραστέκεται το ΕΚΛ Σκληραίνει τη στάση του το Συνδικάτο Μετάλλου απέναντι στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, μετά και την αναστολή των προηγούμενων στάσεων εργασίας, καταγγέλλοντας τη γιατί «αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία» των απολυμένων εργαζομένων στον εργολάβο. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του […]

27 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εξώδικη γνωστοποίηση των αιτημάτων στην εταιρία. Συμπαραστέκεται το ΕΚΛ

Σκληραίνει τη στάση του το Συνδικάτο Μετάλλου απέναντι στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, μετά και την αναστολή των προηγούμενων στάσεων εργασίας, καταγγέλλοντας τη γιατί «αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία» των απολυμένων εργαζομένων στον εργολάβο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Συνδικάτου ήδη οι απολύσεις στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσιώλη κοινοποιήθηκαν με δικαστικό επιμελητή και όπως υποστηρίζουν γράφουν ψεύτικες ημερομηνίες πρόσληψης και απόλυσης.

Απέναντι σε αυτό έστειλαν εξωδίκως και πάλι τις θέσεις τους στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στο Μαρούσι (ημερομηνία επίδοσης 25/8) και προχωρούν σε απεργία την Τρίτη 29/08/207, με συγκέντρωση στις 05:30 στην  Κεντρική Πύλη 2 – 10 και πορεία των εργαζομένων στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στην ΛΑΡΥΜΝΑ  και στην ΓΣ αμέσως μετά στο Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ.

Όπως επισημαίνουν η απεργία γίνεται:

  • Ενάντια στις απολύσεις.
  • Ενάντια στην μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία.
  • Ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών.
  • Ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας.
  • Ενάντια στην απαξίωση του Ορυκτού Πλούτου, της Τεχνογνωσίας της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων που το παράγουν.
  • Ενάντια στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης όλων των Κυβερνήσεων που στα πλαίσια της Ε.Ε εξυπηρετούν το κεφάλαιο και θάβουν τους εργάτες.

Διεκδικούν από την Κυβέρνηση και την διορισμένη από αυτή Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ:

  1. Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών
  2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  3. ΕΠ.Σ.Σ.Ε που να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων.

Στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συμπαρίσταται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλώντας από κοινού για την απεργία και τη συγκέντρωση την Τρίτη στις 5.30 το πρωί στην πύλη του Εργοστασίου στη Λάρυμνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023