Η γιορτή της Αγίας Ζώνης στους Αμέλαντες

Με την παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ζώνης, όπως και κάθε χρόνο στην ορεινή Κοινότητα Αμελάντων της Βόρ. Εύβοιας. Το ραντεβού των κατοίκων, όπως και πολλών από τα γύρω χωριά έδωσε ζωντάνια, σε μια Κοινότητα όπου το χειμώνα βασιλεύει η ηρεμία. Την θεία λειτουργία τέλεσαν ιερείς της περιοχής, ενώ τον παρόν έδωσαν […]

31 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με την παρουσία πλήθους πιστών γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ζώνης, όπως και κάθε χρόνο στην ορεινή Κοινότητα Αμελάντων της Βόρ. Εύβοιας. Το ραντεβού των κατοίκων, όπως και πολλών από τα γύρω χωριά έδωσε ζωντάνια, σε μια Κοινότητα όπου το χειμώνα βασιλεύει η ηρεμία.

Ο πολιτευτής Βασίλης Δεμερτζής μαζί με τον πρ. αντιδήμαρχο Κώστα Παπαντωνίου, τον ομογενή εκ Καναδά κ. Θεοφιλόπουλο, την κα Παπαντωνίου και τον κ. Κωνταντίνου

Την θεία λειτουργία τέλεσαν ιερείς της περιοχής, ενώ τον παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Ελυμνίων Χρήστος Καλυβιώτης, ο πολιτευτής Βασίλης Δεμερτζής, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χαλιούλιας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμελάντων Χρήστος Αλεξανδρής, ο πρ. αντιδήμαρχος Κώστας Παπαντωνίου κ.ά.

Μετά το τέλος της περιφοράς της εικόνας της Αγίας Ζώνης και την αρτοκλασία, η συνέχεια δόθηκε στο χώρο της κοινωνικής εκδήλωσης, όπου όλοι μαζί χάρηκαν και χόρεψαν συνοδεία λαϊκής μπάντας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη αυτή εορτή διοργανώνεται από τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Αμελάντων “Αγία Ζώνη”, πάνω από 25 χρόνια και αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Ιουνίου 2024