Η Ιστιαία τίμησε την Παναγία στην εκκλησία της «Ντινιούς»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβούς Λαού πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας «Ντινιούς» στην Ιστιαία, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την παραμονή, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο […]

23 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβούς Λαού πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Παναγίας «Ντινιούς» στην Ιστιαία, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή, Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 23 Αυγούστου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στο πλήθος των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων και πολλών άλλων Κληρικών, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, στον Ταξιάρχη Ηλίων, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, για να επισκεφθεί τα 96 παιδιά της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, αγόρια που φοιτούν στα Λύκεια της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, με Αρχηγούς τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον π. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισιώνουν 40 εθελοντικά στελέχη της Ι. Μητροπόλεως, όπου συνέφαγαν με τα παιδιά και επικοινώνησε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα μαζί τους.

????????????????????????????????????

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Σεπτεμβρίου 2023