Θερινές δράσεις των Προσκόπων Εύβοιας

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, όπως κάθε χρόνο, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα. Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο […]

28 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, όπως κάθε χρόνο, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά  ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας   γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις  διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.

Ανιχνευτές της Χαλκίδας στο πανέμορφο Μαίναλο

Το καλοκαίρι 200 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 90 της Ν. Αρτάκης, 25 των Μεσσαπίων και 10 της Λίμνης, στήσανε την πάνινη πολιτεία τους, τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, στο Καντήλι στο δάσος του  Αγίου, σε Πάρο, Αντίπαρο, Νάξο και σε Μαίναλο Αρκαδίας και Αρχαία Ολυμπία στην Ηλεία.

Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων και των θερινών δράσεων γενικότερα, ήταν οι: Ελένη Λιάσκου, Μαρία Δημητρίου, Βάσω Κολοκούρη, Αλέξανδρος Πανταζής, Ζωζώ Χαλβατζή, Γιάννης Ποστέκογλου, Χαράλαμπος Κοροβός, Φανή Κοτρώνη.

Ανιχνευτές της Χαλκίδας στον ποταμό Αλφειό στην Πελοπόννησο

Επίσης στην προσεχή περίοδο 2017-18 αναμένονται τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (Βαθμοφόροι) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή, στη φύση, στην προσφορά, στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.

Ανιχνευτές της Ν. Αρτάκης στη Νάξο

Οι Πρόσκοποι ακόμη ευχαριστούν «όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας, ιδίως τις επιχειρήσεις που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία συνέδραμαν με χορηγίες, καθώς και τους γονείς των Προσκόπων μας, που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.

Και την Πάρο επισκέφτηκαν οι ανιχνευτές της Ν. Αρτάκης

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς που στάθηκαν δίπλα μας αυτό το καλοκαίρι και είναι οι εξής: Elbisco ΑΕ, Παπαδοπούλου ΑΕ, Ελαίς-Unilever ΑΕ, Σόγια Ελλάς ΑΕ, Σπάρος ΑΕ, Παλίρροια-Σουλιώτης, Άτλας – Δεληγιώργης, Κρητικός ΑΕ, BFresh – Ρουμπής, Μανιτάρια Δίρφυς».

Τηλέφωνα επικοινωνίας ενόψει της νέας περιόδου 2017-18:

Για το 1ο Σύστημα Χαλκίδας: Γιαννούλης Γιώργος: 6972720497

Για το 4ο Σύστημα Χαλκίδας: Αλεξίου Χρήστος: 6977710598

Για το 6ο Σύστημα Χαλκίδας: Λιάσκου Ελένη: 6970142052

Για το 1ο Σύστημα Ν. Αρτάκης: Χαλβατζή Ζωζώ: 6937256963

Για το 1ο Σύστημα Μεσσαπίων: Δούδαλη Ιωάννα: 6978176043

Για το 1ο Σύστημα Λίμνης: Μουζούρη Νατάλια: 6932641907

Πολλές ήταν οι δραστηριότητες των ανιχνευτών μας στην Πάρο
Πλούσιο το πρόγραμμα των ανιχνευτών
Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την παρουσία των ανιχνευτών Ν. Αρτάκης στην Πάρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Σεπτεμβρίου 2023