Καταγγέλλουν το κλείσιμο του δρόμου από κτηνοτρόφο στην ορεινή Φωκίδα

Η Πρόεδρος του συλλόγου “Πεζοπόρος Φυλής”, Πόπη Λαμπράκη, καταγγέλλει με επιστολή της παρανομίες κάποιων που θεωρούν τσιφλίκι τους δημόσιους χώρους. Όπως αναφέρει στην επιστολή της «στα Βαρδούσια (ένα από τα ωραιότερα βουνά της χώρας μας), υπάρχουν δύο ορειβατικά καταφύγια σε υψόμετρο 2000μ περίπου. Η πρόσβαση σ’ αυτά εξασφαλίζεται από δρόμο που συνδέει τα δύο πανέμορφα […]

27 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Πρόεδρος του συλλόγου “Πεζοπόρος Φυλής”, Πόπη Λαμπράκη, καταγγέλλει με επιστολή της παρανομίες κάποιων που θεωρούν τσιφλίκι τους δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της «στα Βαρδούσια (ένα από τα ωραιότερα βουνά της χώρας μας), υπάρχουν δύο ορειβατικά καταφύγια σε υψόμετρο 2000μ περίπου. Η πρόσβαση σ’ αυτά εξασφαλίζεται από δρόμο που συνδέει τα δύο πανέμορφα χωριά ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ και ΔΑΦΝΟΣ.

Κάποιος ασυνείδητος κτηνοτρόφος (είναι γνωστό το όνομα του), όπως κάνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κλείνει τον δρόμο, κατρακυλώντας βράχους, για να έχει τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής για τα ζώα του.

Οι επισκέπτες, φθάνοντας ως εκεί, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, μπαίνοντας σε απίστευτη ταλαιπωρία και ακυρώνοντας τον προορισμό τους.

Οι αρμόδιοι (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Αστυνομία) πρέπει να παρέμβουν».

Σ.Σ.: Επειδή ο δρόμος φτιάχτηκε με δημόσια χρήματα για την εξυπηρέτηση και του ίδιου του κτηνοτρόφου,  καλό θα είναι πριν επέμβουν οι αρμόδιες αρχές, να προβεί ο ίδιος στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αλλά και ότι όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Ιουνίου 2024