Κρατούν μικρό καλάθι μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων Κοινή ανακοίνωση έβγαλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία. Κρατούν μικρό λάθη, όπως τονίζουν, επισημαίνουν ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης και καλούν τους συναδέλφους τους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Διαβάστε την ανακοίνωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ… Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Ευχαριστούμε όλους τους […]

8 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων

Κοινή ανακοίνωση έβγαλαν τα σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία. Κρατούν μικρό λάθη, όπως τονίζουν, επισημαίνουν ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησης και καλούν τους συναδέλφους τους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ…

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους από όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση και στην πορεία στη Λαμία. Θα πρέπει να επισημάνουμε για τους απόντες συναδέλφους και τις συναδέλφισσες , ότι η ΛΑΡΚΟ είναι όλων των εργαζομένων και θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι μαζί θα κερδίσουμε πολλά. Η απουσία τους και η λάθος κριτική που κάνουν δεν ωφελεί σε τίποτα.

Δεν υπάρχουν ευθύνες στα Δ.Σ. των Σωματείων. Ευθύνες έχουμε όλοι μας. Η μαζικότητα και η ενότητα των συνδικάτων θα φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Επιτυχία των Σωματείων ήταν που είδαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας και ήμασταν τα μόνα Σωματεία στην Στερεά που είδε ο Πρωθυπουργός. Αναλύσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εταιρία στον Πρωθυπουργό με θέματα συζήτησης:

  • Πρώτο θέμα τη ρευστότητα της εταιρίας.
  • Δεύτερο θέμα ήταν το τιμολόγιο της ΑΕΗ.
  • Τρίτο θέμα ήταν η χρηματοδότηση της εταιρίας μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός μας απάντησε στο πρώτο θέμα – ρευστότητας , ότι υπάρχει μια κακή συγκυρία των τελευταίων ετών λόγω των χαμηλών τιμών που αντιμετωπίζει το Νικέλιο και θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να βγει ένα σχέδιο βιωσιμότητας μεταξύ της Κυβέρνησης , της Διοίκησης και των Εργαζομένων για να αρχίσει η εταιρία να μπαίνει σε διαφορετική τροχιά.

Μας ανέφερε ότι η εταιρία θα μείνει κάτω από Δημόσιο έλεγχο , όπως ανέφερε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να κλείσει η εταιρία , αλλά να εκσυγχρονιστεί και να αποβάλει τα βαρίδια που έχει και να μπει στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ.

Για το δεύτερο θέμα – ΔΕΗ ζητήσαμε να μην πληρώσουμε την πρώτη δόση της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο , αλλά να πληρωθεί από την 1-1-18 χωρίς να χάσουμε τη ρύθμιση με σκοπό να κάνουμε λίγο ταμείο. Στο θέμα αυτό δεν πήραμε καμία απάντηση.

Για το τρίτο θέμα – της χρηματοδότησης επισημάναμε ότι η εταιρία πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα μέσω τραπεζών , μας απάντησε ότι δεν μπορούμε να χρηματοδοτηθούμε ειδικά από το δημόσιο , γιατί υπάρχει και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων που θα αντιμετωπίσουμε σύντομα και είναι το πιο σοβαρό θέμα .

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,

Πάντα κρατάμε μικρό καλάθι σε όλα δυστυχώς υπάρχουν ασάφειες , σε πολλά από αυτά που ακούσαμε , όπως ότι η ΛΑΡΚΟ θα μείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο , ρωτάμε, γιατί να μπει η ΛΑΡΚΟ στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ;

Η απάντηση είναι για να αποκρατικοποιηθεί ας μην κρυβόμαστε  την εταιρία θα την χρηματοδοτήσουν μέσω ιδιώτη – δεν υπάργει άλλη λύση.

Η Κυβέρνηση ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει σοβαρά ζητήματα όπως είναι οι κρατικές ενισχύσεις και η τριχοτόμηση της εταιρίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, τίποτα δεν σταματά για εμάς.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε για όλα.

Τα πολλά επενδυτικά σχέδια, το business plan, όλα αυτά μυρίζουν ιδιωτικοποίηση.

Θα πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τη ΛΑΡΚΟ, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του Αγώνα.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ:

ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959

ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ.(Πρόεδ.Εύβοιας)

ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρόεδ. Αγ. Ιωάννη – Νέο Κόκκινο Θηβών)

ΛΙΑΜΗΣ ΑΘ. (Πρόεδ. Καστοριάς & Σερβίων)

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (Πρόεδ. Σωματείου Αθήνας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2024