Μάγεψε ο «Μαγικός Αυλός» στην Αιδηψό

Στην Ιστιαία παρουσιάστηκε η παιδική θεατρική παράσταση ο «Μαγικός Αυλός» σε κείμενο-αφήγηση και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Λίνα Ευσταθίου – Κάρμεν Ρουγγέρη. Μία πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τα παιδιά, στον ονειρικό κόσμο της όπερας και του μουσικού θεάτρου. Η προσπάθεια της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη και της θεατρικής της ομάδας, […]

21 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην Ιστιαία παρουσιάστηκε η παιδική θεατρική παράσταση ο «Μαγικός Αυλός» σε κείμενο-αφήγηση και σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη. Λίνα Ευσταθίου – Κάρμεν Ρουγγέρη.

Μία πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, με σκοπό να φέρει πιο κοντά τα παιδιά, στον ονειρικό κόσμο της όπερας και του μουσικού θεάτρου.

Η προσπάθεια της κ. Κάρμεν Ρουγγέρη και της θεατρικής της ομάδας, που κατάφεραν να μεταμορφώσουν την γνωστή όπερα του ανυπέρβλητου Αμαντέους Μότσαρτ «ο Μαγικός Αυλός» σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις εξαίσιες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη. Μια εξαιρετική και πλούσια από πάσης απόψεως, παράσταση που έχει ενθουσιάσει όλους όσους την έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα.

Δεν αποτέλεσε φυσικά εξαίρεση και το δικό μας κοινό, που κατέκλυσε κυριολεκτικά την αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αιδηψού το βράδυ του Σαββάτου (19/82017). Τους χίλιους περίπου έφτασαν οι τυχεροί θεατές της Παράστασης.

Την πρωτοκαθεδρία αυτή τη φορά είχαν τα παιδιά, που με εντυπωσιακή ωριμότητα, όπως διαπίστωσε και η κ. Ρουγγέρη, απόλαυσαν το μουσικό παραμύθι και τις θεατρικές επινοήσεις των διασκευαστών του.

Τον ενθουσιασμό της εξέφρασε και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου στο σύντομο πρόλογό της για την πληθωρική παρουσία των παιδιών.

Επεσήμανε μάλιστα πως από την επόμενη χρονιά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου θα λειτουργήσει και τμήμα Θεατρικής Αγωγής, στο οποίο δέχθηκε να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της η κ. Ρουγγέρη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 6978350226.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Ιουνίου 2023