Νέος Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως ο π. Ιωάννης Μάρκου

Τον αντικαταστάτη του αποβιώσαντος  πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Βερνέζου, όρισε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τη θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, ανέλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννη Μάρκου, προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου. Ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης, γεννήθηκε το 1957 στους Κουρκουλούς και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο προς την Ιεροσύνη, γι’ […]

9 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τον αντικαταστάτη του αποβιώσαντος  πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Βερνέζου, όρισε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Τη θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, ανέλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννη Μάρκου, προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.

Ο νέος Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωάννης, γεννήθηκε το 1957 στους Κουρκουλούς και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο προς την Ιεροσύνη, γι’ αυτό και σπούδασε στην Ιερατική Σχολή της Τήνου και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας ανεδείχθηκε πτυχιούχος.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 30 Μαρτίου 1980 και πρεσβύτερος στις 16 Ιουνίου 1982, από τον μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και διακόνησε αρχικά στην Ενορία Προκοπίου και από το 1999 στην Ενορία Μαντουδίου. Το 1997 χειροθετήθηκε Πνευματικός και το 1998 Οικονόμος υπό του Γέροντός του, ενώ το 2005 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Ο π. Ιωάννης είναι έγγαμος με τρία παιδιά, εκ των οποίων οι δύο χειροτονήθηκαν Ιερείς (ο π. Νικόλαος στην Ενορία του Μαντουδίου και ο π. Βασίλειος στην Ενορία του Πηλίου), ενώ ο ζήλος με τον οποίον εργάζεται και η συνέπεια στην διακονία του, σε συνδυασμό με την εμπειρία που τον διακρίνει, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που εγγυώνται την επιτυχή έκβαση και της νέας και εξαιρετικά υπεύθυνης διακονίας του Αρχιερατικού Επιτρόπου και εκπροσώπου του Μητροπολίτου στην περιοχή Κηρέως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Μαΐου 2024