Περιοδεία Μητροπολίτη Χαλκίδας στην Β. Εύβοια

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά Ελυμνίων, όπου στο πανηγυρίζον Ι. εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πλήθους Ιερέων της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του προς τους πολλούς προσελθόντας πιστούς, […]

26 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά Ελυμνίων, όπου στο πανηγυρίζον Ι. εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πλήθους Ιερέων της περιοχής.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στη θεία λειτουργία του Ι. Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού, στη Μουρτιά Εύβοιας

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του προς τους πολλούς προσελθόντας πιστούς, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κοσμά, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, στις παρακαταθήκες που μας άφησε μέσω των διδαχών του και αν και κατά πόσο σήμερα εμείς είμαστε γνώστες και τηρητές αυτών. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία και την απλής ανθρώπινης επικοινωνίας με τους χριστιανούς του.

Άποψη από την τελετή λήξης της 6ης κατασκηνωτικής περιόδου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εορτή λήξης της ΣΤ΄ κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Δωσ’ μου να πιω: δίψα για Συνάντηση», στην οποία φιλοξενήθηκαν 96 αγόρια του Λυκείου, με αρχηγούς τον αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισίωναν σαράντα εθελοντικά στελέχη.

Γονείς και παιδιά παραβρέθηκαν στην τελετή λήξης της 6ης κατασκηνωτικής περιόδου

Κατά την παρουσία του στην κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης.

Στο Ν. Πύργο Ιστιαίας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κατά την εορτή του Αγ. Τίτου

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Πύργου Ιστιαίας, όπου το παρόν έδωσε πλήθος πιστών και με την παρουσία εννέα Ιερέων και του Διακόνου του, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Τίτου και Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας μαζί με κληρικούς στο Ν. Πύργο

Πριν την απόλυση κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα εφημέριο της ενορίας, αρχιμ. Τίτο Γερονικολό, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την αγάπη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023