Σκοτώθηκε σε τροχαίο γνωστός Λαμιώτης δικηγόρος

Σοκ στη Λαμία και στο δικηγορικό κόσμο, από την είδηση ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός δικηγόρος, Δημήτρης Σταματόπουλος. Το τραγικό συμβάν έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Γεωργία, όπου ο γνωστός νομικός είχε πάει για διακοπές, κάνοντας συγχρόνως αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ορειβασία. Στο μοιραίο όχημα επέβαινε επίσης η 29χρονη κόρη του άτυχου […]

2 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σοκ στη Λαμία και στο δικηγορικό κόσμο, από την είδηση ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός δικηγόρος, Δημήτρης Σταματόπουλος.

Το τραγικό συμβάν έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Γεωργία, όπου ο γνωστός νομικός είχε πάει για διακοπές, κάνοντας συγχρόνως αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ορειβασία.

Στο μοιραίο όχημα επέβαινε επίσης η 29χρονη κόρη του άτυχου δικηγόρου, αλλά και δύο καλοί του φίλοι από την Κάτω Τιθορέα, τα αδέρφια Άλκης και Δημήτρης Βούλγαρης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη Γεωργία, από το τροχαίο ανασύρθηκε νεκρός ο Λαμιώτης δικηγόρος και τραυματισμένος στα πλευρά ο Άλκης Βούλγαρης. Η κόρη του και ο Δημήτρης Βούλγαρης, τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά. Η κοπέλα όμως υπέστη ισχυρό σοκ από την τραγική κατάληξη του πατέρα της με τον οποίο συνήθιζε να ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου, που στοίχισε τη ζωή στον Δημήτρη Σταματόπουλο, ο οποίος ως νομικός και ως άνθρωπος, είχε καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό όλων των συναδέλφων του, αλλά και των ανθρώπων στο χώρο της δικαιοσύνης.

Επίσης ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για τα διαδικαστικά της μεταφοράς της σορού από τη Γεωργία στην Ελλάδα.

Ποιος ήταν

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος ήταν 56 ετών παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 στην Φθιώτιδα και επίσης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές (2014) με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου «Στερεά σε Νέα Τροχιά». Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας έως σήμερα. Τα έτη 1996 – 2002 μέλος διαφόρων οικολογικών οργανώσεων. Μετά το 2001 μέλος του συντονιστικού οργάνου του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στην Λαμία, τ. Γεν. Γραμματέας της Δικαστικής Επιτροπής της Ε.Ο.Χ.– τ. πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελλ. Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του «Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας».

Επαγγελματικά αποφοίτησε το 1984 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο αντικείμενο νομικής ενασχόλησης η δικηγορία (δικαστηριακή και συμβουλευτική) από το 1986 με έμφαση στο αστικό, εργατικό και εμπορικό δίκαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023