Στην Ι.Μ. Μακρυμάλλης η πανήγυρης της Παναγίας Χιλιαδού

Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώθηκε ότι η Πανήγυρις της δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ανακαινιζόμενο υπό της Ιεράς Μονής Μετόχιο της Χιλιαδούς, αλλά στην Ιερά Μονή της Μακρυμάλλη. Η Ιερά Μονή απευθύνθηκε εγγράφως στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, ζητώντας την άδεια για την πραγματοποίησης της πανηγύρεως στην Παναγία Χιλιαδούς, αλλά η […]

4 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώθηκε ότι η Πανήγυρις της δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ανακαινιζόμενο υπό της Ιεράς Μονής Μετόχιο της Χιλιαδούς, αλλά στην Ιερά Μονή της Μακρυμάλλη.

Η Ιερά Μονή απευθύνθηκε εγγράφως στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, ζητώντας την άδεια για την πραγματοποίησης της πανηγύρεως στην Παναγία Χιλιαδούς, αλλά η Εφορεία και επειδή οι εργασίες αποκαταστάσεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, απήντησε, ότι λόγω των εργασιών που συνεχίζονται, δεν μπορεί να τελεστεί η Ιερά Πανήγυρης.

Κατόπιν τούτου, η Πανήγυρης θα γίνει στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης στα Ψαχνά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Τρίτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2024