«Συκοφάντης» ο Ιωάννης Κόρδατζης, τονίζει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΦοΣΔΑ Στερεάς, απαντά στις αιτιάσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θηβαίων κ. Ιωάννης Κόρδατζης, σχετικά με την κατασκευή του έργου «Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Θήβας». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων κ. Κόρδατζης ισχυρίζεται ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) […]

2 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΦοΣΔΑ Στερεάς, απαντά στις αιτιάσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θηβαίων κ. Ιωάννης Κόρδατζης, σχετικά με την κατασκευή του έργου «Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Θήβας».

Ιωάννης Κόρδατζης

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων κ. Κόρδατζης ισχυρίζεται ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Θήβας, θα κατασκευαστεί από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ.

Ισχυρίζεται δηλαδή, ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει με δικά της κεφάλαια στην κατασκευή της μονάδας, και στη συνέχεια θα αναλάβει τη διαχείρισή της. Επικαλείται μάλιστα ο κ. Κόρδατζης σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Επί δύο χρόνια κάναμε υπομονή διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Κόρδατζη, που έβριθαν από αναλήθειες, ανακρίβειες και τερατολογίες.

Η άγνοια δικαιολογείται μέχρις ενός σημείου. Η ανικανότητα αντίληψης νομικών κειμένων επίσης δικαιολογείται μέχρις ενός σημείου. Η άθλια διαστρέβλωση της πραγματικότητας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Υπάρχει η ίδια η πράξη χρηματοδότησης του έργου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη. Από αυτήν είναι ξεκάθαρο ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από δημόσιους πόρους, και ότι δεν πρόκειται για ΣΔΙΤ.

Υπάρχουν οι δηλώσεις του ίδιου του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος που κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θήβα ξεκαθάρισε ότι το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δημόσια χρηματοδότηση, και θα το διαχειριστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., προς όφελος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των Δήμων – μετόχων του, και των δημοτών τους.  Υπάρχουν τέλος οι δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος αναφέρθηκε στα 2 έργα διαδημοτικής συνεργασίας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, αυτά της Φωκίδας και της Θήβας.

Κυρίως όμως, υπάρχει Η ΙΔΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, την οποία επικαλείται ο κ. Κόρδατζης (στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.intrakat.gr\ΝΕΑ\Δελτία Τύπου\Yπογραφή Σύμβασης και έναρξη υλοποίησης της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων 2ης Δ.Ε Ν. Βοιωτίας, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ). Η ανακοίνωση αυτή, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΔΙΤ σε σχέση με τη Μ.Ε.Α. της Θήβας.

Πρόκειται επομένως για ξεκάθαρη προσπάθεια του κ. Κόρδατζη να συκοφαντήσει το έργο, τον Δήμο Θηβαίων, τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ και κατ΄ επέκταση τους 23 Δήμους – Μέλη του, τις αρμόδιες Υπηρεσίες που ενέκριναν τη χρηματοδότηση, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ακόμα και τον Πρωθυπουργό που τοποθετήθηκαν σχετικά. Θα περιμένουμε για ανάκληση της συκοφαντικής δήλωσης, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, και με σαφή και ρητή έκφραση συγγνώμης εκ μέρους του κ. Κόρδατζη.

Διαφορετικά, θα θεωρηθεί συκοφάντης και θα έχει τη νομική αντιμετώπιση που του αρμόζει. Αρκετά πια με τα ψέματα και τους ψεύτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Δεκεμβρίου 2023