Η Χαλκίδα ζει στους ρυθμούς του Chalkida Bridges Marathon 2017

Η Χαλκίδα για άλλη μια χρονιά ζει στους ρυθμούς του «Chalkida Bridges Marathon». Ανακοινώθηκαν οι ηλικιακές κατηγορίες. Το Chalkida Bridges Marathon είναι ένας μαραθώνιος φιλανθρωπικού χαρακτήρα που στην μεγάλη του διαδρομή (12 χλμ.) περιλαμβάνει και τις δύο γέφυρες της Χαλκίδας (υψηλή και συρταρωτή) ενώ το 2016 είχαν δημιουργηθεί και πιο εύκολες διαδρομές 5 και 1 […]

23 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Χαλκίδα για άλλη μια χρονιά ζει στους ρυθμούς του «Chalkida Bridges Marathon». Ανακοινώθηκαν οι ηλικιακές κατηγορίες.

Το Chalkida Bridges Marathon είναι ένας μαραθώνιος φιλανθρωπικού χαρακτήρα που στην μεγάλη του διαδρομή (12 χλμ.) περιλαμβάνει και τις δύο γέφυρες της Χαλκίδας (υψηλή και συρταρωτή) ενώ το 2016 είχαν δημιουργηθεί και πιο εύκολες διαδρομές 5 και 1 χιλιομέτρου αντίστοιχα ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παρέμβασης διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας, «4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου» “Chalkida Bridges Marathon”, από το ΔΟΑΠΠΕΧ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας) τον ΣΕΓΑΣ, την Τ.Ο. Ε.Α,Σ. ΣΕΓΑΣ Αν Στερεάς & Εύβοιας, τους σύλλογους στίβου του Δήμου Χαλκιδέων και σε συνεργασία με τον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης».

Ο αγώνας για πρώτη φορά έχει επίσημα ενταχθεί στο καλεντάρι και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος έχει την επίβλεψη και πιστοποίηση των διαδρομών.

Ακολουθούν οι διαδρομές:

  1. Ημιμαραθώνιος 21,1 Χλμ. Ανδρών – Γυναικών με πιστοποιημένη διαδρομή
  2. Αγώνας 5 Χλμ. Ανδρών – Γυναικών με πιστοποιημένη διαδρομή
  3. Παιδικός αγώνας 1 Χλμ.
  4. Περιγραφή αγώνα Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας. Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας.

Η διαδρομή έχει ως εξής: Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά γέφυρα -Λεωφόρος Αθηνών -Γλύφα – Βαθύ Αυλίδας – ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο υψηλής γέφυρας – Ν. Ευβοίας (ποδηλατοδρόμος) – Παπαστρατή– Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. Περιγραφή αγώνα 5 χλμ.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας. Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Πλατεία Αθανάτων – Λιάσκα – Παπαστρατή – Ν. Καραγιάννη Ευβοίας (ποδηλατόδρομος) (επιστροφή) – Παπαστρατή – Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. Περιγραφή παιδικού αγώνα 1 χλμ

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται ¨Τα αγάλματα¨ στην παραλία της Χαλκίδας. Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Αγάλματα – Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου –  Αγγελή Γοβιού –  στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:25 π.μ.  για τα Γυμνάσια και 10:30 π.μ. για τα Δημοτικά. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και  απαιτείται  υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Προεγγραφές: δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου σας με υπεύθυνη δήλωση γονέα.

Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί οι  εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:30) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

  1. Ηλικιακές κατηγορίες – Βραβεύσεις αγώνα 21,1 χλμ.

Για άνδρες

  • 18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
  • 41-55
  • 56+

Για γυναίκες

  • 18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

  1. Ηλικιακές κατηγορίες – Βραβεύσεις αγώνα 5χλμ.

Για άνδρες

  • 18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότεροι ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
  • 41-55
  • 56+

Για γυναίκες

  • 18-40 (μπορούν να συμμετέχουν και μικρότερες ηλικιακά με την ευθύνη των κηδεμόνων τους)
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

  1. Ηλικιακές κατηγορίες – Βραβεύσεις αγώνα 1 χλμ

Στους τρείς πρώτους νικητές Αγοριών – Κοριτσιών   εκπαιδευτικής Βαθμίδας δημοτικών και γυμνασίωνθα δοθούν κύπελλα και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν

  1. Αποτελέσματα

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι στους αγώνες των 5 και 21,1 χιλιομέτρων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του αγώνα www.chalkidamarathon.gr όπως επίσης και φωτογραφίες και πληροφορίες για τον αγώνα.

8.Υγειονομική κάλυψη διαδρομής

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχουν γιατροί που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του.

  1. Σταθμοί ανεφοδιασμού

Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι σε σημεία της διαδρομής.

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

  1. Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα και να μας καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα τρέξουν αποκλειστικά με ευθύνη των κηδεμόνων τους, οι οποίοι προσυπογράφουν την Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής.

  1. Τρόπος εγγραφής και δηλώσεις συμμετοχής:

Για καλύτερη οργάνωση του αγώνα οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο e-mail:chalkidamarathon@gmail.com με αποστολή της επισυναπτόμενης αίτησης και την απόδειξη πληρωμής της συμμετοχής, στους κατωτέρω  λογαριασμούς, όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός του συμμετέχοντα.

  • Τράπεζα Πειραιώς 5166039272-885 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»
  • Τράπεζα EUROBANK 0026-0213-59-0102257975 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης».

Ο αγώνας έχει κόστος συμμετοχής δέκα ευρώ (10 €), και ένα (1€) για τον παιδικό αγώνα 1 Χλμ. τα οποία θα διατεθούν στον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης», για την αγορά ψηφιακού μαστογράφου, που θα προσφερθεί στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε συμμετοχή δεν θα είναι αποδεκτή για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής θα δύναται να λάβουν μέρος στον αγώνα εκτός συναγωνισμού( δηλαδή δεν θα καταταχθούν) .

  1. Τρόπος παραλαβής αριθμού

Την παραμονή του αγώνα Σάββατο 7 Οκτωβρίου τ.ε. θα γίνεται η παραλαβή του Αριθμού Συμμετοχής και του τσιπ χρονομέτρησης για τους αθλητές –τριες, από το Τμήμα Άθλησης του ΔΟΑΠΠΕΧ (Φαρμακίδου 15 _ Παραλία Χαλκίδας) από και ώρες 10:00-14:00 και 18:00 -21:00.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Αλυτάρχης αγώνα κ. Ντίνος Μπουλούκος. Αγωνόδικος επιτροπή ο σύλλογος κριτών στίβου Εύβοιας – Βοιωτίας & Τ.Ο. Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε:

Στο Αθλητικό Τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ: 2221351136

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024