Θεσμός τα «θερινά σχολεία» στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού εντυπωσιακή η φετινή διοργάνωση

Ξεπέρασε εφέτος κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη η επιτυχία της διοργάνωσης των «Θερινών Σχολείων Σύγχρονης Φυσικής», που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικών. Αυτή τη φορά τα «Θερινά Σχολεία» διοργανώθηκαν στην Αιδηψό με τη συμμετοχή υπερδιπλάσιου αριθμού μαθητών σε σχέση με την περυσινή χρονιά. […]

28 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ξεπέρασε εφέτος κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη η επιτυχία της διοργάνωσης των «Θερινών Σχολείων Σύγχρονης Φυσικής», που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικών.

Αυτή τη φορά τα «Θερινά Σχολεία» διοργανώθηκαν στην Αιδηψό με τη συμμετοχή υπερδιπλάσιου αριθμού μαθητών σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Υπό την εποπτεία του καθηγητή Φυσικής κ. Ανέστη Θεοδώρου, οι μαθητές παρακολουθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και μαθήματα από μία πλειάδα καταξιωμένων Φυσικών. Συγχρόνως όμως απολαμβάνουν εκτός της σύγχρονης επιστημονικής παρουσίασης μία ευχάριστη συνεύρεση.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με επικεφαλής την Δήμαρχο κ. Λίνα Ευσταθίου, δεξιώθηκε τους συμμετέχοντες στα φετινά Θερινά Σχολεία, στο υπέροχο «Κύμα» της Αιδηψού, όπου εκτός των άλλων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μουσική και ερμηνευτική παρουσία της πολυτάλαντης νεαρής μαθήτριας Στέλλας Στεφανή και του επίσης ταλαντούχου Ηλία Σταματόπουλου.

Στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού οργάνωσε ξενάγηση των μαθητών στα βασικότερα αξιοθέατα και μνημεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Μεταξύ των άλλων οι μαθητές επισκέφθηκαν τις ιαματικές πηγές της Αιδηψού, τον Ταύρο των Ωρεών, τον Πύργο του Δροσίνη και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ιστιαίας. Στο χώρο του τελευταίου μάλιστα, η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας και εποικοδομητικής συζήτησης με τους μαθητές, οι οποίοι εξέθεσαν στην κ. Ευσταθίου πολλούς και σημαντικούς προβληματισμούς.

Ο κύκλος των φετινών Θερινών Σχολείων ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης, αφήνοντας τις καλλίτερες εντυπώσεις για τις θετική συμβολή του θεσμού αυτού στην τοπική πολιτιστική ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024