Ι. Μ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Χειροθεσία Αρχιδιακόνου στην Ι.Μητρόπολη Φωκίδος

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριώτισσας» στην Αμυγδαλιά Δωρίδας, παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος τόσο την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής, όπου προεξήρχε των ιερών ακολουθιών. Με κάθε λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριώτισσας», ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια […]

28 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριώτισσας» στην Αμυγδαλιά Δωρίδας, παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος τόσο την παραμονή αλλά και ανήμερα της εορτής, όπου προεξήρχε των ιερών ακολουθιών.

Με κάθε λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη εορτάστηκε και εφέτος η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κουτσουριώτισσας», ένα από τα παλαιότερα Μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεώς Φωκίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφέτος παρευρέθηκαν κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού πλέον των 3.000 προσκυνητών, ενώ 1.000 και πλέον προσκυνητές παρευρέθηκαν ανήμερα της εορτής.

Στον Εσπερινό αλλά και στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης ήταν πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Αρχιερατικούς Επιτρόπους και από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς Φωκίδας. Τον θείο λόγο κατά την παραμονή και ανήμερα της εορτής εκφώνησε ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης αναφερόμενος για την διακονία όλων των βαθμίδων των κληρικών, μεταξύ άλλων, επαίνεσε για την διακονία του, τον πρώτο μέχρι σήμερα ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς Φωκίδας π. Βασίλειο Βλάση τον οποίο χειροθέτησε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024