Ο «Τρανός Χορός της Αγάπης» στα Μάρμαρα Σπερχειάδας

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, στην περιοχή “ΣΤΕΦΑΝΙ” του χωριού Μαρμάρων με την συνδιοργάνωση των 7 χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας (Ανατολής, Αργυρίων, Διλόφου, Κολοκυθιάς, Κυριακοχωρίου, Μαρμάρων και Περιβολίου) θα πραγματοποιηθεί η λαογραφική εκδήλωση αναβίωσης του Τρανού Χορού της Αγάπης. (Χορός τελετουργικός, απλός, κυκλικός και αρχέγονα Ελληνικός). Τα περισσότερα τραγούδια θα τα υποστηρίξει ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα. Πρόκειται […]

10 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, στην περιοχή “ΣΤΕΦΑΝΙ” του χωριού Μαρμάρων με την συνδιοργάνωση των 7 χωριών της Δυτικής Φθιώτιδας (Ανατολής, Αργυρίων, Διλόφου, Κολοκυθιάς, Κυριακοχωρίου, Μαρμάρων και Περιβολίου) θα πραγματοποιηθεί η λαογραφική εκδήλωση αναβίωσης του Τρανού Χορού της Αγάπης. (Χορός τελετουργικός, απλός, κυκλικός και αρχέγονα Ελληνικός).

Τα περισσότερα τραγούδια θα τα υποστηρίξει ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα.

Πρόκειται για μία πολιτιστική εκδήλωση, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό, με συνδιοργανωτές όλα τα χωριά μαζί, για αναβίωση της τοπικής παράδοσης.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Μακρακώμης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

6:30 μ.μ. Εσπερινός στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί των Προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων, παρουσίαση λαογραφικών στοιχείων για τον Τρανό Χορό, ακολουθεί χορός (τα άτομα εντάσσονται σε ενιαίο χορευτικό κύκλο) και στο τέλος κέρασμα παραδοσιακών προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

25 Απριλίου 2024