Τελέστηκε το 40νθήμερο μνημόσυνο του π. Ιωάννη Βερνέζου

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας,  τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πεντέλης και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, οι οποίοι προσήλθαν προκειμένου να συλλειτουργήσουν και να τελέσουν το ιερό Μνημόσυνο […]

27 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας,  τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πεντέλης και Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, οι οποίοι προσήλθαν προκειμένου να συλλειτουργήσουν και να τελέσουν το ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, διατελέσαντος επί πεντηκονταετία και πλέον, Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Θερμοπυλών, ο οποίος προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και των άλλων δύο Αρχιερέων, Σιατίστης και Χαλκίδος, και πολλών Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Θερμοπυλών, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού αναγνώσματος και με αφορμή την διήγηση αυτού, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό Ιερέα.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, οι άγιοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου και αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό συνεργάτη του Ιερέα Ιωάννη και συλλυπήθηκε τους οικείους του.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και Δημητρίου Παπβασιλείου, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024