Έληξε και η Δ΄ Κατασκηνωτική περίοδος της Μητρόπολης Χαλκίδας

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο οποίος εψάλη στον Ι. Ναό Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως. Την Παράκληση έψαλλαν θαυμάσια οι μικρές κατασκηνώτριες, υπό την ευθύνη της Αρχηγού κ. Ματινας Βαρκάδου-Κουβαρά, Παιδαγωγού […]

7 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο οποίος εψάλη στον Ι. Ναό Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως. Την Παράκληση έψαλλαν θαυμάσια οι μικρές κατασκηνώτριες, υπό την ευθύνη της Αρχηγού κ. Ματινας Βαρκάδου-Κουβαρά, Παιδαγωγού και θεολόγου.

Αμέσως μετά την Παράκληση, στο υπαίθριο θέατρο των Κατασκηνώσεων, πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξης της Δ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, στην οποία φιλοξενήθηκαν 110 κορίτσια των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση 35 εθελοντών-στελεχών, με Αρχηγό την κ. Κουβαρά. Η Γιορτή των είχε εξαιρετική επιτυχία, ενώ περιείχε σπουδαία πνευματικά μηνύματα προς όλους.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την γιορτή, συγχαίροντας τις μικρές κατασκηνώτριες και τις υπευθύνους, ενώ, απευθυνόμενος προς τους γονείς, τους ενημέρωσε για το σημαντικό έργο πού επιτελούν προς την νεότητα οι Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως.

Στην Κατασκήνωση φιλοξενούνται τώρα και μέχρι τις 14 Αυγούστου 110 αγόρια που έχουν τελειώσει τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με Αρχηγό τον π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τα 40 εθελοντικά στελέχη της Ε΄ κατασκηνωτικής περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024