Διπλό χτύπημα στη μάστιγα των ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, χάπια, κυνηγετικό όπλο και πολλά ακόμη. Διπλό χτύπημα στη μάστιγα των ναρκωτικών, κατάφεραν την Τρίτη οι υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας σε Φθιώτιδα και Εύβοια, πραγματοποιώντας συγχρόνως έξι συλλήψεις Ελλήνων υπηκόων. Το πρώτο από αυτά σημειώθηκε το πρωί στην Αταλάντη από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών που συνέλαβε δύο […]

9 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, χάπια, κυνηγετικό όπλο και πολλά ακόμη.

Διπλό χτύπημα στη μάστιγα των ναρκωτικών, κατάφεραν την Τρίτη οι υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας σε Φθιώτιδα και Εύβοια, πραγματοποιώντας συγχρόνως έξι συλλήψεις Ελλήνων υπηκόων.

Το πρώτο από αυτά σημειώθηκε το πρωί στην Αταλάντη από το Αστυνομικό Τμήμα Λοκρών που συνέλαβε δύο άνδρες ηλικίας 52 και 59 ετών, καθώς και δύο γυναίκες 21 και 24, καθώς σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,45 έως και 2 μέτρα, εμφυτευμένα σε γλάστρα και σε υπαίθριο χώρο οικίας,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους 15,3 γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας και 3 τρίφτες κάνναβης,
  • 20 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή,
  • νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης,
  • αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη, αναμεμειγμένη με καπνό,
  • κυνηγετικό όπλο, καθώς και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ιδιοκτησίας του 52χρονου συλληφθέντα.

Στην περίπτωση της Εύβοιας και συγκεκριμένα σε περιοχή των Ψαχνών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν ένας 54χρονος και ένας 66χρονος, διότι κατελήφθησαν να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα, εντός θαμνώδους έκτασης στην ανωτέρω περιοχή.

Από το σημείο αυτό, καθώς και από αύλιο χώρο της οικία του 66χρονου, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως και 2 μέτρα. Επιπλέον στην κατοχή τους είχαν και δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 17,5 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών – με τον 52χρονο να κατηγορείται επιπλέον για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων – θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

«Σημειώνεται ότι οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024