Θερμός Σεπτέμβρης στην Εκπαίδευση στη Στερεά

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει από τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ για την ηγεσία της Εκπαίδευσης στη Στερεά, με τελευταία αφορμή την «καρατόμηση» της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, Μοναχής Φεβρωνίας. Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση τόσο με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Λουκά Δημητρίου, όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου, ξαναφέρνει στην […]

12 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει από τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ για την ηγεσία της Εκπαίδευσης στη Στερεά, με τελευταία αφορμή την «καρατόμηση» της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, Μοναχής Φεβρωνίας.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση τόσο με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Λουκά Δημητρίου, όσο και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και Χρήστου Δημητρίου το Μάρτιο του 2016, για την απαλλαγή από τα καθήκοντά της, της Διευθύντριας του 2ου ΓΕΛ Λαμίας.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στην κύρωση των τελικών πινάκων για τις νέες θέσεις Διευθυντών στη Φθιώτιδα, υπήρξαν ανακατατάξεις όχι μόνο λόγω των ενστάσεων αλλά και δικαστικής απόφασης. Αναφερόμαστε στην υπ ́ αριθμ. Α633/18-07-2017 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, Τμήμα Α2, που υποχρέωσε τον κ. Δημητρίου στην «ανάκληση της υπ ́αριθμ. Φ.αποφ./2434/17-03-2016 απόφασής μας με θέμα «Ανάκληση απόφασης τοποθέτησης Διευθυντή Σχολικής Μονάδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας». Παραμένει σε ισχύ η υπ ́αριθμ. Φ.αποφ./4182/26-06-2015 απόφασή μας με την οποία η κα Ηλιοπούλου Βασιλική εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06, με ΑΜ166359, τοποθετήθηκε Διευθύντρια στο 2ο ΓΕΛ Λαμίας».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση «κέρδισαν» την υπόθεση οι καθηγητές και το ίδιο πιστεύουν ότι θα γίνει και στην περίπτωση με τη Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Δ. Φραγκίστας. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις δοκιμάζονται ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα με πολλά προ… απαιτούμενα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024