Έζησαν από κοντά τον εφιάλτη της Βαρκελώνης δύο νεαρές από το Καρπενήσι

Παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμός από τη νέα τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης. Ένα λευκό βαν παρέσυρε δεκάδες πεζούς στην οδό Las Ramblas, κεντρικό εμπορικό και τουριστικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τελευταία επίσημα στοιχεία, να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι […]

18 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμός από τη νέα τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Ένα λευκό βαν παρέσυρε δεκάδες πεζούς στην οδό Las Ramblas, κεντρικό εμπορικό και τουριστικό δρόμο της πόλης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τελευταία επίσημα στοιχεία, να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100, εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 23 λιγότερο σοβαρά και 43 ελαφρύτερα.

Μέλη ελληνικής οικογένειας είναι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη. Την ίδια ώρα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα δηλώνουν ρητά ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός μόνο μίας Ελληνίδας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Από το Καρπενήσι, στον εφιάλτη

Στη Βαρκελώνη, όμως, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, βρίσκονταν και δύο νεαρές κοπέλες από το Καρπενήσι, η Νίκη Τσιούνη και η Μαρία Κατσίνη.

Για καλή τους τύχη, την ώρα του χτυπήματος, στις 17.05, απείχαν περίπου 500 μέτρα από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης και έτσι δεν τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα. Τα δύο νεαρά κορίτσια, που είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας λίγες ώρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα, κάνουν λόγο για πρωτοφανή αναστάτωση αμέσως μετά την επίθεση του βαν, με πάνοπλους αστυνομικούς, ελικόπτερα κ.α. να «σαρώνουν» το κέντρο της πόλης, ενώ οι καταστηματάρχες έκλειναν άρον-άρον τις επιχειρήσεις τους. Ολόκληρο το κέντρο της Βαρκελώνης τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής, αποκλείστηκαν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην πόλη.

Την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 18/8) η πόλη προσπαθεί να επανέλθει, όπως λένε, στους

κανονικούς της ρυθμούς, η σκιά ωστόσο από τον θάνατο 13 ανθρώπων είναι ακόμα πολύ βαριά και το αίσθημα του φόβου (κυρίως στους ντόπιους κατοίκους), διάχυτο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Απριλίου 2024