Διαμαρτύρονται και δικαιολογημένα με τους Ρομά στη Λαμία

Η καταγγελία προέρχεται από αγανακτισμένο Λαμιώτη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά στο κέντρο της πόλης. Και βέβαια δεν είναι η μοναδική, που φτάνει σε στα ΜΜΕ της πόλης. Διαβάστε την: «Χωρίς ίχνος ρατσισμού και προκατάληψης, απέναντι στους ανθρώπους της φυλής των ρομά, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ζουν με έναν […]

18 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η καταγγελία προέρχεται από αγανακτισμένο Λαμιώτη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά στο κέντρο της πόλης. Και βέβαια δεν είναι η μοναδική, που φτάνει σε στα ΜΜΕ της πόλης.

Διαβάστε την:

«Χωρίς ίχνος ρατσισμού και προκατάληψης, απέναντι στους ανθρώπους της φυλής των ρομά, που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ζουν με έναν τρόπο που δεν γνωρίζει από νόμους και κανόνες θα ήθελα μεταφέρετε την διαμαρτυρία μου, για την κατάσταση που ζω καθημερινά, εγώ και οι συμπολίτες μου- στην πόλη που σέβομαι, προσέχω αλλά και πληρώνω δημοτικούς φόρους.

Αναφέρομαι στους ρομά που έχουν κατακλίσει τη Λαμία, έδρα νομού και  περιφέρειας  ενώ μόνιμα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Πάρκου.

Τις εικόνες θα τις έχετε αντικρύσει και εσείς. Θρασύτητα, φασαρία, σκουπίδια, φωνές, καυγάδες, οχλήσεις σε περαστικούς και πελάτες των γύρω καταστημάτων, αλλά και αραλίκι, κατασκήνωση κανονική στις πράσινες νησίδες της πλατείας, εκεί όπου κανονικά ισχύει το «Μην πατάτε το πράσινο»

Η αστυνομία όσες φορές και αν έχει ενημερωθεί, σπεύδει, πλην όμως δεν αρκεί μία απλή παρατήρηση αφού μετά από πέντε λεπτά η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια ίσως και χειρότερη.

Ως πότε θα ανεχόμαστε ένα τριτοκοσμικό περιβάλλον μέσα στην πόλη μας;

Ως πότε θα είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε τη φασαρία και να πατάμε τα σκουπίδια τους;

Ως πότε φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε ακόμη και στο πιο κεντρικό σημείο μέρα μεσημέρι;

Ως πότε θα είμαστε τα «κορόιδα» που σέβονται τους νόμους, έναντι των ρομά που ασύδοτα τους καταπατούν;

Ως πότε θα πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να περπατάμε ανάμεσα στα σκουπίδια τους;

Είναι πολλά τα «ως πότε»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024