Chipita: Ιούνιο 2018 σε λειτουργία το εργοστάσιο στην Ινδία

Tις μεγαλύτερες παραγωγικές της εγκαταστάσεις, με έξι γραμμές παραγωγής, ετοιμάζει στο βιομηχανικό πάρκο του Ραντζανγκαόν, στην επαρχία Μαχαράστρα, η Britannia, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο Nusli Wadia, πρόεδρος της Britannia Industries. Στην ίδια περιοχή, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2018 η μονάδα παραγωγής κρουασάν, με επένδυση, που θα ξεπερνάει τα 14 εκατ. δολάρια, […]

28 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Tις μεγαλύτερες παραγωγικές της εγκαταστάσεις, με έξι γραμμές παραγωγής, ετοιμάζει στο βιομηχανικό πάρκο του Ραντζανγκαόν, στην επαρχία Μαχαράστρα, η Britannia, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο Nusli Wadia, πρόεδρος της Britannia Industries. Στην ίδια περιοχή, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2018 η μονάδα παραγωγής κρουασάν, με επένδυση, που θα ξεπερνάει τα 14 εκατ. δολάρια, προϊόν της κοινοπραξίας Britchip Foods Limited (Britannia Industries 60% – Chipita 40%).

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2018

Ο επικεφαλής της Britannia ανέφερε ότι στην τοπική αγορά θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα, σε ανταγωνιστικές τιμές, ώστε να είναι προσιτά στο ευρύ κοινό. Τα συγκεκριμένα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ινδική αγορά το αργότερο έως τον Αυγουστο του 2018. Σε ό,τι αφορά την Chipita, τόνισε ότι οι Ινδοί καταναλωτές θα γνωρίσουν μία νέα σειρά κρουασάν, η οποία θα προκύψει από τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Η ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Αυτή τη στιγμή, το ενδιαφέρον της Chipita επικεντρώνεται στην αγορά της Ινδίας, κάτι που έχει εκφράσει και ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής εταιρείας, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ενώ η Κίνα αποτελεί τον αμέσως επόμενο στόχο, όπως είχε παραδεχτεί ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, σε δημόσια συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτή τη στιγμή, η Chipita δραστηριοποιείται στην Ινδία, με εργοστάσιο παραγωγής πραλίνας στο Νάβι Μουμπάϊ, ενώ διαθέτει 11 ιδιόκτητα εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία. Ταυτόχρονα, διαθέτει 7 παραγωγικές μονάδες στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία και στη Μαλαισία, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, και επενδύει 63 εκατ. ευρώ στη Σλοβακία, δημιουργώντας το νέο της εργοστάσιο, με χρονικό ορίζοντα έναρξης λειτουργίας το καλοκαίρι του 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

23 Απριλίου 2024