“Έφυγε” από τη ζωή ο Σταμάτης Γκάβαλης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα στις 9 το πρωί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας, Σταμάτης Γκάβαλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον μετέφερε η σύζυγος του στο Νοσοκομείο, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και πριν λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή. O Σταμάτης […]

3 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Έφυγε από τη ζωή σήμερα στις 9 το πρωί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας, Σταμάτης Γκάβαλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  το βράδυ αισθάνθηκε αδιαθεσία, τον μετέφερε η σύζυγος του στο Νοσοκομείο, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και πριν λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή.

O Σταμάτης Γκάβαλης ήταν πατέρας δύο παιδιών, υπήρξε δραστήριο στέλεχος της ΝΔ, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος και ασχολιόταν πάντα με τα κοινά από μικρή ηλικία.

Η είδηση του θανάτου του άφησε άφωνους όλους τους Ευβοείς που στο άκουσμα της είδησης δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Σταμάτης Γκάβαλης δεν ήταν πιά μαζί μας.

Η δ/νση της ιστοσελίδας μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα την 1 Νοεμβρίου του 1963.

Ήταν πτυχιούχος μηχανολόγος – μηχανικός με παράλληλες σπουδές στην διοίκηση επιχειρήσεων και πιστοποιημένο στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η πολιτική του δράση αρχίζει στα φοιτητικά του χρόνια με την ένταξη του το 1983 στο στελεχιακό δυναμικό της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ευβοίας της οποίας διατέλεσε Πρόεδρος από το 1984 έως και το 1987 και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Νομό Ευβοίας

Εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας επί τρείς τετραετίες, από το 1986 ως το 1990 με τον συνδυασμό του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, από το 1990 ως το 1994 με τον συνδυασμό του Μιχάλη Κακαρά και από το 2006  με τον συνδυασμό του Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία το 2012

Το 1994 ορίστηκε Αντιπρόεδρος στο παράρτημα της Ευβοίας του Forum για τον Πολυμερή Αφοπλισμό και την Ειρήνη και την Ασφάλεια της Ευρώπης.

Εκλεγέται περιφερειακός σύμβουλος το 2010 και το 2014

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων και είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδος, των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων και του ΣΤ’ Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδας.

Ήταν Πρόεδρος της Ένιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Δήμων Κεντρικής Εύβοιας όπου περιλαμβάνονται οι Δήμοι Χαλκιδέων, Ληλαντίων, Ανθηδώνας, Αυλίδας, Νέας Αρτάκης, Μεσσαπίων, Διρφύων, Ερετρίας και Αμαρύνθου.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουλίου 2024