Αντίστροφη μέτρηση για την 19η Ανάβαση Στύρφακας-Μοσχοκαρυάς

Η μεγάλη επιστροφή της Ανάβασης Μοσχοκαρυάς -το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2017- έρχεται όλο και πιο κοντά, και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) ανακοίνωσε απόψε τις λεπτομέρειες και το χάρτη της διαδρομής, καθώς και -με την πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του αγώνα- μια σειρά παροχών στους αγωνιζόμενους. Με σκοπό να ανταποδώσει στο μέγιστο εφικτό τη […]

2 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η μεγάλη επιστροφή της Ανάβασης Μοσχοκαρυάς -το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2017- έρχεται όλο και πιο κοντά, και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) ανακοίνωσε απόψε τις λεπτομέρειες και το χάρτη της διαδρομής, καθώς και -με την πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του αγώνα- μια σειρά παροχών στους αγωνιζόμενους.

Με σκοπό να ανταποδώσει στο μέγιστο εφικτό τη συμβολή των αγωνιζόμενων στη 19η Ανάβαση Στύρφακας-Μοσχοκαρυάς 2017 (5ο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδας), και το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων και των θεατών για τη μεγάλη γιορτή της αναβίωσης του αγώνα μετά το 2009, η Α.Λ.Α. Λαμίας πέτυχε να εξασφαλίσει τα ακόλουθα:

Έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής κατά 30€ για τους συμμετέχοντες, δωρεάν διανυκτέρευση (το Σάββατο 16/9) για όλους τους εκτός Νομού συμμετέχοντες και ειδικές τιμές για τους εμπλεκόμενους με την Ανάβαση σε 4 ξενοδοχεία των Λουτρών Υπάτης καθώς και δωρεάν γεύμα για όλους τους αγωνιζόμενους στη διάρκεια της απονομής, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής 17/9 στον «Αμβρόσιο» στο Λιανοκλάδι.

Κι ακόμη, θα διατίθεται λεωφορείο και τις δύο ημέρες (Σάββατο στις 11:30-13:30 και Κυριακή στις 08:30-10:30) για τη μεταφορά θεατών από τα pits προς συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής.

Τέλος, για όσους αγωνιζόμενους του Ενιαίου Πρωταθλήματος Skoda θελήσουν να δώσουν το παρόν στη 19η Ανάβαση Στύρφακας-Μοσχοκαρυάς, η Α.Λ.Α.Λ. εξασφαλίζει ότι θα συμμετάσχουν ακολουθώντας τον κανονισμό του Ενιαίου.

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έχει ήδη ανοίξει, και λήγει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21:00, καθώς και ότι γίνεται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της OMAE (περισσότερες πληροφορίες: Α.Λ.Α. Λαμίας, τηλ. 22310-37200 και 6977.959322).

Η διαδρομή

Στις παρυφές του όρους Όθρυς, με θέα στην κοιλάδα του Σπερχειού και νοτιότερα προς την καταπράσινη Οίτη, η διαδρομή της 19ης Ανάβασης Στύρφακας-Μοσχοκαρυάς συνδέει τις δύο γραφικές αυτές κοινότητες της Φθιώτιδας. Οι αγωνιζόμενοι θα ανέβουν 219 μέτρα υψομετρικής διαφοράς για να φτάσουν στον τερματισμό – στο μέσον περίπου της διαδρομής προς τη Μοσχοκαρυά.

Στα όρια της Στύρφακας, 17 χλμ δυτικά της Λαμίας και μόλις 8 χλμ από τη Λουτρόπολη της Υπάτης, θα βρίσκεται ο χώρος του Διοικητικού και Αρχικού Τεχνικού Ελέγχου και ακολούθως, στο δρόμο που ανεβαίνει προς τη Μοσχοκαρυά, τα pits και το τμήμα της Προθέρμανσης (warm-up).

Αμέσως μετά, στο σημείο της εκκίνησης, οι αγωνιζόμενοι θα μπουν στην αγωνιστική διαδρομή, που έχει μήκος 3,3 χλμ και περιλαμβάνει 17 στροφές – εκ των οποίων ως μία λογίζεται το τεχνητό σικέιν στην ευθεία μεταξύ της Κ4 και της Κ6.

Κάθε οδηγός, ως γνωστόν, θα αγωνιστεί στη διαδρομή δύο φορές και αθροιστικά θα προκύψουν τα αποτελέσματα. Οι δοκιμές -με τρία χρονομετρημένα περάσματα για τον καθένα- θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16/9 στις 14:00 και ο αγώνας την Κυριακή 17/9 στις 11:00.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο δρόμος θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023