Διανυκτέρευση στον Ευβοϊκό Όλυμπο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου Εύβοιας

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου Εύβοιας “Ολύμπια 2017”, ολοκληρώθηκαν για φέτος με ορεινή διανυκτέρευση. Με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και με στόχο να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον για τη φύση που περιβάλλει το Θεολόγου, τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, διοργάνωσαν μια διήμερη εκδρομή, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, στην […]

14 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεολόγου Εύβοιας “Ολύμπια 2017”, ολοκληρώθηκαν για φέτος με ορεινή διανυκτέρευση.

Με ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία και με στόχο να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον για τη φύση που περιβάλλει το Θεολόγου, τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, διοργάνωσαν μια διήμερη εκδρομή, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Αυγούστου, στην περιοχή Βίρα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο οροπέδιο σε υψόμετρο περίπου 600μ. κάτω από την κορυφή Ελατιάς (την κορυφή της οροσειράς του Ευβοϊκού Ολύμπου με τα έλατα), σημείο γνωστό στους κατοίκους από τα παλιά χρόνια.

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Αυγούστου με αυτοκίνητα κατάλληλα για δύσβατους δρόμους και έστησαν τις σκηνές στα πεύκα. Εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα από πρώτες βοήθειες, φωτισμό και φαγητά από το σπίτι, απόλαυσαν μία διαφορετική διαβίωση, χωρίς να χρειαστεί φυσικά ν΄ ανάψουν φωτιά.

Οι ήχοι της νύχτας, ο μοναδικά αστροφώτιστος ουρανός και οι απίστευτα όμορφες ευωδιές, αποτέλεσαν τα πιο υπέροχα βιώματα αυτής της εκδρομής. Μάλιστα, κάποιοι, για πρώτη φορά άκουσαν τις κραυγές αλεπούδων!

Το Σάββατο η ομάδα ενθουσιάστηκε όταν περπάτησαν ως την κοντινότερη κορυφή, απ’ όπου θαύμασαν τη θέα, τόσο προς το νότιο όσο και προς το Βόρειο Ευβοϊκό.

Ανυπομονούν να βιώσουν παρόμοια εμπειρία του χρόνου, με την ελπίδα να είναι η συμμετοχή μεγαλύτερη και ιδιαίτερα με μικρότερα παιδιά, για να γνωρίσουν τα σημεία που οι παππούδες τους είχαν καλλιεργήσει ή περπατήσει σε εποχές δύσκολες, αλλά πιο δεμένες με τη φύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουλίου 2024