“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” στο Δήμο Δελφών

Το 2017 είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Δελφών λαμβάνει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας με εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στην έδρα του Δήμου μας, την Άμφισσα το διάστημα από 16-22 Σεπτεμβρίου 2017. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την […]

14 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το 2017 είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος Δελφών λαμβάνει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας με εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στην έδρα του Δήμου μας, την Άμφισσα το διάστημα από 16-22 Σεπτεμβρίου 2017.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22η Σεπτεμβρίου 2017, «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες παράλληλα με αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης της Άμφισσας από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας μέρας, με επίσημο προσκεκλημένο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου στην πλατεία Κεχαγιά θα λάβει χώρα η ενημέρωση των δημοτών για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Άμφισσας, παρουσία και του επκεφαλής της Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελο Κατσαγούνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Παράλληλη εκδήλωση: Έκθεση Φωτογραφίας: «Χάρμαινα – Τα βυρσοδεψεία της Άμφισσας – 1990-1991» του Άρη Πιπέλια.

Χώρος εκδήλωσης: Άμφισσα, Πνευματικό Κέντρο.

Ώρες: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Διάρκεια έκθεσης 13-17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Φωκικών 2017.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Παράλληλη εκδήλωση: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γ. Αναγνώστου.

Χώρος εκδήλωσης : Άμφισσα, Άλσος «Ευθύμιος Ζουμάς».

Ώρα : 21:00

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας, στο πλαίσιο των Φωκικών 2017.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μέτρηση αέριας ρύπανσης με τη χρήση της Κινητής Ερευνητικής Μονάδας Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος και Οδοστρωμάτων του Ι.ΜΕ.Τ. και έκθεσή της για το κοινό.

Χώρος: Άμφισσα, Πλατεία Ησαΐα.

Εθελοντική αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του Δήμου Δελφών.

Χώρος εκδήλωσης: Άμφισσα, Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου.

Ώρες 09:00 – 13:00

Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Ιουνίου 2024