Η Αμάρυνθος τίμησε με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή κόσμου τίμησε η Αμάρυνθος τον πολιούχο Άγιο της Ιωάννη Πρόδρομο και Βαπτιστή, κατά τον εορτασμό  της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του. Την παραμονή της γιορτής, Δευτέρα 28 Αυγούστου, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, κατόπιν αδείας που έλαβε από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Ο Μητροπολίτης κ. […]

2 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή κόσμου τίμησε η Αμάρυνθος τον πολιούχο Άγιο της Ιωάννη Πρόδρομο και Βαπτιστή, κατά τον εορτασμό  της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης

Την παραμονή της γιορτής, Δευτέρα 28 Αυγούστου, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, κατόπιν αδείας που έλαβε από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Οικονόμο π. Κυριάκο Κοκκάλα για τη άψογη οργάνωση της πανήγυρης και τον Ιερό Κλήρο με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητρόπολης Χαλκίδος αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας του Τιμίου Προδρόμου, η οποία πλαισιώθηκε από την Φιλαρμονική Αλιβερίου και από παιδιά με Παραδοσιακές Ενδυμασίες.

Η λιτανεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, όπου τελέστηκε δέηση και επέστρεψε στον ιερό ναό. Ανήμερα της γιορτής, την Τρίτη 29 Αυγούστου, τελέστηκε Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουλίου 2024