Η «Γαλάζια λίμνη» της Ελλάδας βρίσκεται, καλά κρυμμένη, μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα

Πολύ συχνά διαβάζουμε για την εξωτική ομορφιά των ακτών της Καραϊβικής, της Χαβάης και των Μαλδίβων. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές παραλίες που τις συναγωνίζονται επάξια, και γιατί όχι, βγαίνουν νικήτριες στον άτυπο αυτό αγώνα ομορφιάς. Μια από αυτές τις παραλίες, ένα πραγματικό διαμάντι, βρίσκεται καλά κρυμμένη δίπλα στην Αθήνα και οι […]

12 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πολύ συχνά διαβάζουμε για την εξωτική ομορφιά των ακτών της Καραϊβικής, της Χαβάης και των Μαλδίβων. Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλές ελληνικές παραλίες που τις συναγωνίζονται επάξια, και γιατί όχι, βγαίνουν νικήτριες στον άτυπο αυτό αγώνα ομορφιάς.

Μια από αυτές τις παραλίες, ένα πραγματικό διαμάντι, βρίσκεται καλά κρυμμένη δίπλα στην Αθήνα και οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν καν.

Πρόκειται για την μαγευτική παραλία Θαψά, στην κεντρική Εύβοια, 95χλμ περίπου από τη Χαλκίδα και κοντά στην Κύμη.

Από Αθήνα θα σας πάρει περίπου δυο με δυόμιση ώρες για να την απολαύσετε.

Το «δυσάρεστο»… είναι μία από τις πιο δύσβατες παραλίες του νησιού.

Η παραλία είναι μέσα στη φύση και πρέπει να περάσετε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο για να φτάσετε. Το αποτέλεσμα όμως θα σας ανταμείψει.

Ίσως το γεγονός ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση απέτρεψε την αλλοίωση και καταστροφή του τοπίου από τον άνθρωπο διατηρώντας αυτή τη μοναδική φυσική ομορφιά.

Τα νερά της παραλίας είναι καταπράσινα ενώ τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Η πλαγιά του βουνού τελειώνει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα!

Ένας πραγματικός παράδεισος..

Απολαύστε το βίντεο:

https://youtu.be/YdCPeUVj-Is

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Οκτωβρίου 2023