Ικανοποίηση στο Συνδικάτο Μετάλλου για την απεργία της Τρίτης στη ΛΑΡΚΟ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας μετά την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης στη ΛΑΡΚΟ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμμετοχή. Ειδικότερα τονίζει: «Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των μελών μας στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 29/8/2017. Για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία που για πρώτη φορά απεργήσαμε μαζί εργαζόμενοι στις εργολαβίες και εργαζόμενοι της […]

2 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας μετά την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης στη ΛΑΡΚΟ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμμετοχή.

Ειδικότερα τονίζει:

«Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των μελών μας στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 29/8/2017.

Για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία που για πρώτη φορά απεργήσαμε μαζί εργαζόμενοι στις εργολαβίες και εργαζόμενοι της ίδιας της ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας την επίλυση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Είμαστε σίγουροι πως την επόμενη φορά θα γίνουν μέλη μας και θα  συμμετέχουν ακόμη περισσότερη μόνιμοι εργαζόμενοι.

Γνωρίζουμε πως κανένας δεν ξέχασε πως είναι στις εργολαβίες, κανένας δεν είναι σε καλύτερη μοίρα σήμερα και ας έχει ενσωματωθεί στην ΛΑΡΚΟ.

Η απεργία μας πέτυχε τον στόχο της, έγινε ακόμη ένα μεγάλο βήμα. Αποδείξαμε  στην πράξη πως μπορούμε να είμαστε μια γροθιά. Αναδείχτηκαν πανελλαδικά οι ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Διοικήσεων απέναντι στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Απεργήσαμε ενάντια στις απολύσεις. Ενάντια στην μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και τις επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, τις ατομικές συμβάσεις πείνας στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ  που είναι χωρίς τριετίες και έχουν χαμηλούς ΒΜ, ενάντια  συνολικά στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στην ΛΑΡΚΟ.

Απεργήσαμε ενάντια στην απαξίωση του Ορυκτού Πλούτου, της Τεχνογνωσίας της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων που το παράγουν .Ενάντια στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης όλων των Κυβερνήσεων που στα πλαίσια της Ε.Ε εξυπηρετούν το κεφάλαιο και θάβουν τους εργάτες.

Δώσαμε μια μάχη σκληρή και βγήκαμε πιο δυνατοί. Απέναντι μας είχαμε τους εκβιασμούς της διορισμένης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Διοίκησης και Διεύθυνσης με την ανυπόστατη επιχειρηματολογία ότι «όποιος απεργήσει θα θεωρηθεί απών και θα έχει κυρώσεις», τους εργολάβους και των Κυβερνητικό, εργοδοτικό Συνδικαλισμό

Η Κυβέρνηση, η Διοίκηση και η Διεύθυνση επέλεξαν να χαθούν παραγωγή και Ευρώ αντί να καλύψουν τα αιτήματα των εργαζομένων που παράγουμε τον πλούτο και δεν είναι κόστος. Μας επιβεβαίωσαν πως απαξιώνουν συνειδητά την ΛΑΡΚΟ για να την παραδώσουν στους μελλοντικούς ιδιώτες με εργάτες σκλάβους.

Επέλεξαν να καταπατήσουν την εργατική νομοθεσία, φέρνοντας να εργαστούν εργαζόμενους από ρεπό, αλλάζοντας τους βάρδια, βάζοντας τους υπερωρίες, χωρίς προγραμματισμό, ακάλυπτους σε ότι μπορούσε να συμβεί, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, λίγοι όμως είναι οι εργαζόμενοι  που τους εξυπηρέτησαν κάτω από τις πιέσεις και είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα είναι λιγότεροι.

Επέλεξαν να βάλουν εργαζόμενους και εγκαταστάσεις σε κίνδυνο, παίρνοντας την ευθύνη( επί της ουσίας την ευθύνη την έριξαν πονηρά στους εργαζόμενους που δεν απεργούσαν) για ότι και αν μπορούσε να συμβεί, μόνο και μόνο για να μην παραλάβουν προσωπικό ασφαλείας από το Συνδικάτο μας και το αναγνωρίσουν ως όργανο μαζικής έκφρασης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Οι Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ από το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, που είναι εκλεγμένοι και  στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΠΕΦ, δεν στήριξαν των δίκαιο αγώνα μας, έχουν την αποκλειστική ευθύνη που δεν απέργησαν τα μέλη του Επιχειρησιακού Σωματείου, όπως κάνουν τα δικά μας μέλη στις προκηρυγμένες από αυτούς απεργίες και ας τα αιτήματα που βάζουν είναι πέρα και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ακόμη και σήμερα καλλιεργούν ηττοπάθεια, βγαίνουν στα ΜΜΕ και προπαγανδίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε επειδή ανέβηκαν οι τιμές του Νi,γιατί όπως λένε οι τιμές θα ξαναπέσουν και η ΛΑΡΚΟ περνά δύσκολα. Έχουν γίνει χρηματιστές και μάνατζερ, αναδεικνύουν τα προβλήματα των μετόχων της ΛΑΡΚΟ όπως κάνουν πάντα  και για τα προβλήματα των εργαζομένων μούγκα. Μας λένε ότι λέει και η ΔΙΟΗΚΗΣΗ.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε  ΓΣ για να οργανώσουμε την συνέχιση του δίκαιου αγώνας μας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή και καλούμε όλους τους εργαζομένους στην ΛΑΡΚΟ να γίνουν μέλη μας, να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο μας, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μέχρι την νίκη.

Τέλος, χαιρετίζουμε το Ε.Κ.Λ και τα Σωματεία μέλη του, το Μετάλλου και το Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, την Ε.Γ του ΠΑΜΕ, τον Βουλευτή του ΚΚΕ και Πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Κώστα Στεργίου για την στήριξη και παρουσία τους στον δίκαιο αγώνα μας.

Επίσης χαιρετίζουμε τα δεκάδες Σωματεία και φορείς Πανελλαδικά που δηλώσαν στήριξη εγγράφως και τηλεφωνικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15 Μαΐου 2024