Λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι κανείς δεν ξέρει αν θα λειτουργήσει το σχολείο στον Πούρνο

Σε ότι αφορά το ζήτημα του δημοτικού σχολείου του Πούρνου, πριν περίπου ένα χρόνο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε στείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία του λόγω αύξησης μαθητών, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων είχε λάβει απόφαση 14/2016, η οποία βέβαια είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα, για […]

1 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε ότι αφορά το ζήτημα του δημοτικού σχολείου του Πούρνου, πριν περίπου ένα χρόνο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε στείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας για την επαναλειτουργία του λόγω αύξησης μαθητών, όπως φαίνεται σε σχετικό έγγραφο.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων είχε λάβει απόφαση 14/2016, η οποία βέβαια είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα, για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου, λόγω αυξήσεως μαθητών (εκτιμώμενος αριθμός 24).

Οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος, βλέποντας την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου ότι κανένα από τα παραρτήματα σχολείων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είχαν κλείσει, δεν θα επαναλειτουργήσουν για το έτος 2017-2018, αναρωτιούνται αν τελικά λήφθηκαν υπόψιν οι παραπάνω αποφάσεις από το αρμόδιο υπουργείο. Και αναρωτιούνται τελικά τι θα γίνει θα επαναλειτουργήσει το σχολείο ή όχι;

Πάντως από τη μεριά του Δήμου γίνονται προσπάθειες για την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου, όπως επανειλημμένως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο Δήμαρχος τόσο μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και εκτός. Προς την ίδια κατεύθυνση, όπως λένε και κάτοικοι του χωριού, θα έπρεπε να έχουν κινηθεί και οι βουλευτές του Νομού μας και ειδικότερα οι εκπρόσωποι στην κυβέρνηση, διότι ήταν μέρος των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023