Σε κατ΄ οίκον περιορισμό διευθυντής της Συνεταιρικής Τράπεζας για τα θαλασσοδάνεια

Για τα θαλασσοδάνεια που υπέγραφε φαρδιά πλατιά ως διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, κατηγορείται τώρα για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και παραμένει στο σπίτι του, μέχρι νεοτέρας. Ο πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου (από την ίδρυσή της μέχρι και το 2005) απολογήθηκε το βράδυ της  Παρασκευής, άλλα επειδή […]

13 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Για τα θαλασσοδάνεια που υπέγραφε φαρδιά πλατιά ως διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, κατηγορείται τώρα για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και παραμένει στο σπίτι του, μέχρι νεοτέρας.

Ο πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου (από την ίδρυσή της μέχρι και το 2005) απολογήθηκε το βράδυ της  Παρασκευής, άλλα επειδή προέκυψε διχογνωμία εισαγγελέα και ανακριτή επί της προφυλάκισή του, του επιβλήθηκε κατ οίκον περιορισμός. Ο κατηγορούμενος  παρουσίασε γνωματεύσεις για σοβαρό ιατρικό πρόβλημα και έτσι θα περιμένει στο σπίτι του την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που θα επιλύσει τη διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Η Δικαιοσύνη ερευνά τις παράνομες χρηματοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και πολίτες που υπέγραφε σε βάρος της τράπεζας την οποία διοικούσε το επίμαχο διάστημα. Φέρεται ότι έδινε δάνεια με μεγάλο ρίσκο και κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, την έλλειψη οικονομικών στοιχείων των πιστούχων και τη μη αξιολόγηση της οικονομικής τους κατάστασης.

Για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου κατηγορούνται συνολικά 53 άτομα – μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Ανάμεσα σύμφωνα με στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας βρίσκονται  πολιτικοί, πρώην βουλευτής, στελέχη αυτοδιοικητικών οργανισμών.

Μέχρι στιγμής, έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενο  ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ κάποιοι από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους  έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με την απολογία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία ο οποίος διατέλεσε μέλος του διοικητικού, συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας την επίμαχη περίοδο.

Εντός των προσεχών ημερών και όσο ο  πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, θα περαμένει στο σπίτι του, θα συνεδριάσει για να αποφανθεί το   Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για την προφυλάκισή του ή ό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023
30 Σεπτεμβρίου 2023