Σταυρογιάννης: Τρεις μέρες μόνο…

Την πεποίθησή του ότι σε τρεις ημέρες θα είναι όλα έτοιμα στο ΔΑΚΛ, κοινοποίησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης. «Τρείς μέρες χρειάζονται ακόμη για να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την αδειοδότηση του ΔΑΚ, ώστε η ομάδα μας να αγωνιστεί με την ΑΕΚ στην έδρα της», έγραψε […]

7 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την πεποίθησή του ότι σε τρεις ημέρες θα είναι όλα έτοιμα στο ΔΑΚΛ, κοινοποίησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης.

«Τρείς μέρες χρειάζονται ακόμη για να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την αδειοδότηση του ΔΑΚ, ώστε η ομάδα μας να αγωνιστεί με την ΑΕΚ στην έδρα της», έγραψε στην ανάρτησή του, που συνοδευόταν από επτά χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Το μικρό – μεγάλο θαύμα του ΔΑΚΛ τελικά φαίνεται να συντελείται αφού είναι θέμα πλέον μερικών 24ωρων να παραδοθεί ως κανονικό γήπεδο για αγώνες Super League.

Ο αγώνας δρόμου για τη μεταμόρφωση ενός παμπάλαιου γηπέδου (επιβεβαιώθηκε ότι στήθηκε το 1933) σε στάδιο που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Α’ Εθνικής, ισοδυναμεί πραγματικά με θαύμα σε σχέση και με το χρόνο προετοιμασίας του.

Σήμερα υπήρξε οργασμός εργασιών στο ΔΑΚΛ, με 50 εργαζόμενους να παλεύουν για να το έχουν έτοιμο. Έγινε μάλιστα  επιθεώρηση των έργων από τον ίδιο το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη.  «Το σημαντικότερο όλων είναι ο συντονισμός των εργασιών…» επισήμανε στους συνεργάτες του ο κ. Σταυρογιάννης, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια τους, αλλά και το μικρό χρονικό περιθώριο που υπάρχει πριν την τελική επιθεώρηση.

Τα ευχάριστα νέα είναι από το στέγαστρο, καθώς είναι σχεδόν έτοιμο και με αναμονές για μελλοντική επέκτασή του ώστε να καλύψει μεγαλύτερο μέρος των κερκίδων. Στο πίσω μέρος ο εργολάβος έστρωσε και το καινούριο τσιμέντο προς αποκατάσταση του δαπέδου, ενώ τοποθετούνται και οι κάμερες ασφαλείας.

Η εικόνα θα καταλήγει στο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας, από όπου η εικόνα θα μεταδίδεται ψηφιακά και στα κεντρικά της ΓΑΔΑ! Δύο γεννήτριες έχουν τοποθετηθεί, μία μικρή για τη λειτουργία του φωτισμού ασφαλείας και εωσότου μπει μπροστά η μεγάλη γεννήτρια που είναι ικανή να σηκώσει ακόμη και τον φωτισμό των πυλώνων.

Πλέον το ΔΑΚ Λαμίας  θα διαθέτει άλλους πέντε πυλώνες φωτισμού για μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια ακόμη και σε βραδινούς αγώνες. Τρεις είναι στην ανατολική πλευρά και δύο είναι στη δυτική, η μία δίπλα στις καινούριες βρύσες. Σχεδόν έτοιμα είναι τα αποδυτήρια,  το ιατρείο για τις ομάδες αλλά και ξεχωριστό για τους φιλάθλους, όπως επίσης και οι τουαλέτες, ανδρικές, γυναικείες και ΑΜΕΑ.

Έτοιμος είναι ο χώρος των δημοσιογράφων για μετά το παιχνίδι, αλλά και η αίθουσα τύπου που μαζί με το υπόλοιπο του κτιρίου έχει μονωθεί για να σταματήσει πλέον να στάζει. Εντυπωσιακή είναι και η μεταμόρφωση της καταπακτής που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι ξεχωριστές προσβάσεις των φιλοξενούμενων φιλάθλων, ενώ στη Βόρεια είσοδο μπήκε κομπρεσέρ για την τοποθέτηση εκδοτηρίου για όσους φιλάθλους επισκέπτονται το γήπεδο της Λαμίας.

Εντός του αγωνιστικού χώρου περιμένουν να τοποθετηθούν ο καινούριοι πάγκοι, ενώ οι παλαιοί θα κατευθυνθούν σε άλλα γήπεδα του Δήμου. Ομοίως και τα παροπλισμένα καθίσματα, που αντικαταστάθηκαν από τα 1.000 καινούρια που παραγγέλθηκαν ενόψει Α’ Εθνικής. Ρυθμίστηκαν ακόμη και οι «λεπτομέρειες», καθώς ξεβούλωσαν και τα αποστραγγιστικά προκειμένου να φεύγει το νερό από τον περιβάλλοντα χώρο του χλοοτάπητα.

Όπως όλα δείχνουν τη Δευτέρα το ΔΑΚΛ θα είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει το μεγάλο αγώνα της Λαμίας με την ΑΕΚ και ίσως να ήταν σκόπιμο μετά το Δήμο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι να κάνουν τις ανάλογες προετοιμασίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν «με το καλημέρα» σε ένα άκρως απαιτητικό παιχνίδι όπως είναι αυτό με τον ιστορικό Δικέφαλο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023