Στο Μαξίμου ο Μακρόν: “Τρομακτικές οι προσπάθειες των Ελλήνων”

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας. Γιατί η Ευρώπη οικοδομήθηκε με συνεχείς μεταμορφώσεις και με μία σταθερή φιλοδοξία» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όπου έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Εμανουέλ θέλω να σε καλωσορίσω στην Ελλάδα. […]

7 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας. Γιατί η Ευρώπη οικοδομήθηκε με συνεχείς μεταμορφώσεις και με μία σταθερή φιλοδοξία» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όπου έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Εμανουέλ θέλω να σε καλωσορίσω στην Ελλάδα. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τις γαλλικές Αντίλλες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον γάλλο πρόεδρο και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη είναι μια σημαντική ευκαιρία για να μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από την Πνύκα για να διατυπώσουμε το όραμά μας για να ξανακάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας και στις γενιές που έρχονται. Πιστεύω ότι η επίσκεψή σου μπορεί να γίνει ένα ορόσημο τόσο για τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις όσο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για να βγει οριστικά η Ευρώπη από την κρίση. Η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή κρίση. Και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Θέλω να σε ευχαριστήσω που βρίσκεσαι σήμερα εδώ».

«Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τα λόγια συμπαράστασης για τα θύματα των νησιών στις γαλλικές Αντίλλες» απάντησε ο γάλλος πρόεδρος και τόνισε: «Πέρα από την άμεση κινητοποίηση, οι φυσικές καταστροφές έχουν μια αιτία, την κλιματική μεταβολή και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κατ’αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και εσένα προσωπικά για την πρόσκληση. Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για μένα. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη ως πρόεδρος της Γαλλίας. Και βεβαίως προσβλέπω στις επαφές και τις συζητήσεις μας γιατί πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τρομακτικές προσπάθειες του ελληνικού λαού. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Δεκεμβρίου 2023