Συζητήσεις για Κολοβρέχτη και αιολικά στην φετινή Οικογιορτή Εύβοιας

Στο πλαίσιο της 7ης Πανευβοϊκής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που διοργανώνεται στο Αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας από την Παρασκευή 15 ως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη καλεί σε ενημερωτική συζήτηση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα με τίτλο «Κολοβρέχτης: Τα πουλιά κελαηδούν ακόμη». […]

14 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Στο πλαίσιο της 7ης Πανευβοϊκής Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που διοργανώνεται στο Αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας από την Παρασκευή 15 ως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η ομάδα πολιτών για τη διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη καλεί σε ενημερωτική συζήτηση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα με τίτλο «Κολοβρέχτης: Τα πουλιά κελαηδούν ακόμη».

Θα μιλήσουν οι Εύη Σαραντέα- συγγραφέας, Απόστολος Σέληνας-οικοπαραγωγός και Νίκος Φραντζής-Ομάδα διάσωσης υγροβιότοπου Κολοβρέχτη.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου στους επισκέπτες θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για τη σημασία του υγροβιότοπου, ενώ την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα μέλη της ομάδας πολιτών θα συμμετάσχουν στη συζήτηση με θέμα «Ανεμογεννήτριες: Γιατί αντιστέκονται οι κάτοικοι και τις ποθούν οι εργολάβοι;».

Στη συζήτηση που επίσης διοργανώνεται στο πλαίσιο της οικογιορτής μιλούν οι: Βίκυ Βαρελά Πολιτική Μηχανικός μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, Δημήτρης Σουφλέρης νομικός και Θαλής Λαδακάκος από τον Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Όμιλο Μάνης.

Ενημερωτικό υλικό θα μοιραστεί επίσης ενάντια στην εκτροπή του ποταμού Αχελώου και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατοίκους και τους αλληλέγγυους που υπερασπίζονται τη γη και την ελευθερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαΐου 2023