Συνάντηση εργασίας στον Δήμο Ερέτριας

Από τον Δήμο Ερέτριας άνοιξε ο κύκλος των επισκέψεων του Προέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), Ανδρέα Παπανδρέου, στους Δήμους της Εύβοιας, με στόχο τη διαμόρφωση της ατζέντας και την προεργασία της σύσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Χαλκίδα, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής […]

21 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Από τον Δήμο Ερέτριας άνοιξε ο κύκλος των επισκέψεων του Προέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ), Ανδρέα Παπανδρέου, στους Δήμους της Εύβοιας, με στόχο τη διαμόρφωση της ατζέντας και την προεργασία της σύσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Χαλκίδα, υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στο Δημαρχείο της Ερέτριας, τον Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού συνόδευαν οι Αντιπρόεδροι, Νίκος Γουρνής και Πέτρος Πασβαντίδης και ο εκ των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ηλίας Κυτίνος.

Στη συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, συζητήθηκαν οι προοπτικές υλοποίησης των έργων:

– ολιστικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη που ήδη έχει εκπονηθεί από τον ΟΛΝΕ / με υλοποίηση από ίδιους πόρους του ΟΛΝΕ)

– θωράκισης της λιθορριπής του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας (προϋπολογισμού 124.000 ευρώ / που συμπεριλαμβάνεται στο προς έγκριση ΠΔΕ 2017 του ΟΛΝΕ)

– επέκτασης του προσήνεμου μώλου του λιμανιού της Ερέτριας (με αναζητούμενη χρηματοδότηση είτε από το ΠΔΕ του 2018 είτε από Πρόγραμμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης)

– τοποθέτησης σκιάστρου για τον χώρο αναμονής επιβατών, εντός του πορθμείου της Ερέτριας

– βελτίωσης των παροχών ρεύματος και νερού και αναβάθμισης του οικολογικού αποτυπώματος (με συγκέντρωση λαδιών κ.α.) του αλιευτικού καταφυγίου της Ερέτριας

– άρσης προσάμμωσης (εκβάθυνσης), αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτησης παροχών ρεύματος και νερού και κατασκευής γλίστρας στο αλιευτικό καταφύγιο στο Νησί των Ονείρων

– ενίσχυσης λιθορριπής προστασίας, άρσης προσάμμωσης, αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτησης παροχών ρεύματος και νερού στο αλιευτικό καταφύγιο Αμαρύνθου (το οποίο πρόσφατα περιήλθε στη διαχείριση του ΟΛΝΕ / με αναζητούμενη χρηματοδότηση είτε από το ΠΔΕ του 2018 είτε από Πρόγραμμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης)

Οι συναντήσεις του Προέδρου & Δ/νοντος Συμβούλου του ΟΛΝΕ με τους Δημάρχους της Εύβοιας συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή των προβλημάτων και σαφής ιεράρχηση των αναγκών, σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου στη χωρική επικράτεια του Οργανισμού και των Δήμων της Εύβοιας. Ώστε, στην υπό τον Υπουργό σύσκεψη, να τεθούν και να αντιμετωπιστούν, στο πλαίσιο του εφικτού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024