Η Στέλλα Μιμίκου, στην 7η Biennale του Πεκίνου

Η επιλογή της κ. Μιμίκου έγινε κατόπιν διαγωνισμού με θέμα “Ο δρόμος του μεταξιού και οι πολιτισμοί του κόσμου”. Το έργο που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή θα εκτεθεί στο National Art Museum of China (Beijing), μαζί με έργα καλλιτεχνών από 120 διαφορετικές χώρες. Ο τίτλος του έργου είναι “Με μια ματιά στην ιστορία” (A […]

7 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η επιλογή της κ. Μιμίκου έγινε κατόπιν διαγωνισμού με θέμα “Ο δρόμος του μεταξιού και οι πολιτισμοί του κόσμου”.

Το έργο που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή θα εκτεθεί στο National Art Museum of China (Beijing), μαζί με έργα καλλιτεχνών από 120 διαφορετικές χώρες.

Ο τίτλος του έργου είναι “Με μια ματιά στην ιστορία” (A Glimpse To The History) και η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε είναι η μεικτή τεχνική (1.80×1.65).

Έμπνευση για την δημιουργία του έργου έπαιξε σημαντικό ρόλο ο δρόμος του μεταξιού στην ανάπτυξη των πολιτισμών της ανατολής και της δύσης, που άρχισε 4,500 χρόνια πριν, από την Κίνα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο πίνακας είναι μια ματιά στην ιστορία των ανθρώπων, των εθνών και των πολιτισμών που είναι συνδεδεμένοι μέσω του δικτύου σε μία αμοιβαία επικερδή και δημιουργική σχέση. Μια ματιά σε αυτό το μοναδικό δίκτυο επικοινωνίας και κουλτούρας και θρησκευτικών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στην Κίνα, τη Μικρή Ήπειρο, την Περσία, την Ευρώπη, το Κέρας της Αφρικής(ονομασία της χερσονήσου της Αφρικής), την Αραβία, την Τουρκία, την Συρία και την Ρωσία.

Λίγα λόγια για την Στέλλα Μιμίκου:

Η Στέλλα Μιμίκου είναι απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ Αθήνας στη Ζωγραφική και στη Γλυπτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις τα τελευταία 23 χρόνια.

Ενώ συμμετείχε και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Συμπόσιο Τέχνης στην Palanga Λιθουανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024