Επίτιμος Δημότης Δελφών ανακηρύχθηκε η Νάνσυ Παντελεημονίτου

Επίτιμη δημότη ανακήρυξε ο Δήμος Δελφών την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. κα Νάνσυ Παντελεημονίτου, σε μια σεμνή τελετή ενώπιον πολλών εκατοντάδων συμπολιτών μας, ανήμερα του εορτασμού της εταιρίας για τα 30 χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή της κας Νάνσυ Παντελεημονίτου στην αναπτυξιακή προσπάθεια, στην δραστική αντιμετώπιση […]

14 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Επίτιμη δημότη ανακήρυξε ο Δήμος Δελφών την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε. κα Νάνσυ Παντελεημονίτου, σε μια σεμνή τελετή ενώπιον πολλών εκατοντάδων συμπολιτών μας, ανήμερα του εορτασμού της εταιρίας για τα 30 χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της.

Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή της κας Νάνσυ Παντελεημονίτου στην αναπτυξιακή προσπάθεια, στην δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και την ξεχωριστή δράση της στο κοινωνικό πεδίο, ο Δήμαρχος Δελφών μιλώντας με ιδιαιτέρως συγκινητικά λόγια εξήρε την δράση της επιδίδοντάς της

Ο πρώην αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Γιώργος Νάκος, ο οποίος όντας δημοτικός σύμβουλος είχε κάνει την εισήγηση για την ανακήρυξή της σε επίτιμη δημότη, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της πρότασής του, μίλησε με συγκινητικά λόγια για το πρόσωπο της Προέδρου της «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες» τόσο για τα χαρακτηριστικά που επί δεκαετίες επέλεξε να προσδώσει στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, όσο και για την αδιάκοπη κοινωνική προσφορά της.

Ο εορτασμός των 30 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου σε κλίμα χαράς και συγκίνησης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, η επί σειρά ετών πρώην υπουργός, βουλευτής και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Γαλαξιδίου, μέλη τοπικών συμβουλίων, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (IMO) κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Τύπου, Φορέων και Συλλόγων, πρώην βουλευτές και πρώην δήμαρχοι.

H Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Νάνσυ Παντελεημονίτου επεφύλαξε ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τους συνεργάτες της, κάνοντας συχνά ονομαστικές αναφορές σε εκείνους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ενεργά την επιχειρηματική της δράση. Ιδιαίτερη αναφορά όμως έκανε και στην καθοριστική συμβολή αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με πνεύμα συναντίληψης κι ευθύνης ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν, στον ρόλο τους, όπως επίσης και σε εκείνους που χάριν στις άοκνες προσπάθειές τους συνεχίζεται η ενίσχυση των οικονομικά ασθενεστέρων μέσω της Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.

«Το 1987 ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την προσπάθειά μας, με πολύ όρεξη και μεράκι για τη δουλειά μας. Είμαστε περήφανοι για τα ψάρια μας. Φθάνουν στις αγορές του εξωτερικού πρεσβευτές της δουλειάς μας, του Γαλαξιδιού, της χώρας μας. Είμαι υπερήφανη γι’ αυτό. Η Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες όλα αυτά τα χρόνια έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της προς τις Αρχές και τον κόσμο της Φωκίδας επενδύοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σχεδόν αποκλειστικά σ’ αυτήν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε πως «από το 2012 έως σήμερα κι ενώ οι περισσότερες εταιρείας βιώνουν αξεπέραστες δυσκολίες, το δυναμικό της «Γαλαξίδι» ενισχύεται και σήμερα προσεγγίζει τους 300 εργαζόμενους» τους οποίους και διαβεβαίωσε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

«Όλοι μαζί, διοίκηση, εργαζόμενοι και κοινωνία είμαστε και θα είμαστε μια οικογένεια. Αυτή είναι η δύναμή μας», κατέληξε η κ. Παντελεημονίτου.

Εκ μέρους των εργαζομένων της Γαλαξίδι, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, εργαζόμενος από το 1995, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «το 2017, 30 χρόνια εμπειρίας στην ιχθυοκαλλιέργεια, έχουν φέρει την «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Kaλλιέργειες Α.Ε.” ανάμεσα στα μεγαλύτερα σχήματα του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας: Εφαρμόζουμε κανόνες 8 διαφορετικών “συστημάτων διαχείρισης” – εργαζόμαστε στην παραγωγή γόνου, στην εκτροφή ψαριών και στην επεξεργασία – συσκευασία ψαριών 9.000 τόνων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – διαθέτουμε 9 εγκαταστάσεις (2 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, 6 πλωτές μονάδες κλωβών εκτροφής και 1 συσκευαστήριο – 300 στρέμματα) – είμαστε 300 εργαζόμενοι – μια υπερπολύτεκνη οικογένεια…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024