Το Μαντούδι γιόρτασε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως του Μαντουδίου. Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς και ομίλησε επίκαιρα προς τους πιστούς. Η […]

26 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Mε λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως του Μαντουδίου.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς και ομίλησε επίκαιρα προς τους πιστούς. Η καθιερωμένη Λιτανεία μέχρι την κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής και έγινε μόνο μία μικρή λιτάνευση πέριξ του Ι. Ναού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική χοροστασία του Όρθρου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και εν συνεχεία ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες της Ενορίας, ενώ οι φιλόξενοι και φιλόκαλοι Εφημέριοι Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου – Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και ο υιός του Οικον. Νικόλαος Μάρκου, με την βοήθεια των πρεσβυτερών τους, αλλά και πολλών εθελοντών και εθελοντριών της Ενορίας διοργάνωσαν άψογα την ιερά πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε και σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Να σημειωθεί ότι την παραμονή παρέστησαν ο δήμαρχος Ελυμνίων κ. Καλυβιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Χαλιούλιας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ι. Στεργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Φλώκου και Στέφου, ο κ. Ι. Κατζούρας, ο πολιτευτής Βας. Δεμερτζής, ο πρ. Δήμαρχος Πρ. Ενωτιάδης, οι προϊστάμενοι της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου κ.ά.

Ιδιαίτερη λάμψη έδωσε ο πολυβραβευμένος Πολιτιστικός Σύλλογος «Μάκιστος» με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, όπως και η μπάντα του Δήμου.

Τέλος να σημειωθεί ότι ξεκίνησε παράλληλα και η τοπική εμποροπανήγυρη που θα διαρκέσει για μια βδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024