Επίσκεψη εκπαιδευτικών από τη Γερμανία στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του Γερμανικού σχολείου Hessenwaldschule Weitestadt.  Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεργάζεται από το 2011 με το Γερμανικό σχολείο σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και Erasmus+. Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί θέλησαν κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών τους φέτος να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά […]

10 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του Γερμανικού σχολείου Hessenwaldschule Weitestadt.  Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεργάζεται από το 2011 με το Γερμανικό σχολείο σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και Erasmus+.

Οι Γερμανοί εκπαιδευτικοί θέλησαν κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών τους φέτος να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά τους εταίρους τους στη Χαλκίδα. Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα, αντάλλαξαν διδακτικές και παιδαγωγικές γνώσεις και εμπειρίες, γνώρισαν από κοντά τον Ελληνικό τρόπο εκπαίδευσης και συνομίλησαν με μαθητές και μαθήτριες.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, το κτήριο Βαïλου και το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ, στα οποία ξεναγήθηκαν από την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας κα Πίσχινα και την θεολόγο κα Ιωαννίδου. Τέλος δοκίμασαν τα θαλασσινά της πόλης μας και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αθήνα, απ’ όπου θα φύγουν για Γερμανία.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ευχαριστούν θερμά την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας και ιδιαίτερα τον επίτροπο Σωτήρη Παπαϊωάννου για την προθυμία του να ανοίξει το Ναό στους επισκέπτες.

Επίσης, ευχαριστούν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, που πάντα στηρίζει με πολλή αγάπη τις δραστηριότητες του σχολείου και ιδιαίτερα την προϊσταμένη κα. Καλαμαρά και τις Ελένη Καλαντζή και Άννα Βαθιώτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024