Οι επιτυχόντες του μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ 2021»

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κατηχητικών Ομάδων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021». Τα βραβεία δόθηκαν κατά σχολικές βαθμίδες (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) […]

30 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κατηχητικών Ομάδων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021».

Τα βραβεία δόθηκαν κατά σχολικές βαθμίδες (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) καί κατά κατηγορία (ποίηση-διήγημα-παραμύθι-δοκίμιο-μυθιστόρημα) και, συνολικά, έφθασαν τον αριθμό των εκατόν τριάντα (130).

Στους βραβευθέντες συμπεριλαμβάνονται και μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι προέρχονται από την Μητροπολιτική μας Περιφέρεια Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων και είναι οι παρακάτω:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Α. Ποιήματα

3ο βραβείο: «Υποκλίνομαι στην Ελλάδα», Σπυροπούλου Αναστασία, Ψαχνά

Β. Διηγήματα

1o βραβείο: Α) «Η βάπτιση του Μοχάμεντ», Σορόπουλος Σταύρος, Χαλκίδα

Β) «Η πατρίδα μου τότε, τώρα και πάντοτε», Δροσινάκη Παρασκευή, Ψαχνά

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α. Ποιήματα

1o βραβείο: «Ξημερώνει … Ελπίδα», Φουρλή Γεωγία, Ταυρής Γιάννης, Πολυκανδρίτης Γεώργιος, Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας

Β. Διηγήματα

1o βραβείο: A) «Η χώρα μου το 2021», Δούμη Θεοδώρα, Αιδηψός

  1. B) «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021», Βούρτσα Κων/να, Αιδηψός

3ο βραβείο: «Η πόλη μου το 2021», Αγγελοπούλου Ιωάννα, Αιδηψός

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσοι προέρχονται από την Ιερά μας Μητρόπολη και συμμετείχαν στην διεξαγωγή αυτού του Πανελληνίου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, αφού ανέδειξαν τους γόνιμους προβληματισμούς τους, τις χαρισματικές εμπνεύσεις τους, τις δεξιότητές τους και τα ελπιδοφόρα οράματά τους.

Με Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής όλοι όσοι συμμετείχαν στόν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, ενώ σε Εκδήλωση που θα ανακοινωθεί προσεχώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος θα απονείμει στους βραβευθέντες μαθητές το Τιμητικό Βραβείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με Εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ειδικό Τόμο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024