Εlbisco: Γιατί πουλάει εγκαταστάσεις στα Σκόπια

Προς πώληση έχει θέσει η Elbisco κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της θυγατρικής της, Zitoluks Ad Skopje, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 55,47%, στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και αντιστροφής του οικονομικού κλίματος, όπως αυτό αποτυπώθηκε στη διάρκεια του 2016. Σημειώνεται ότι στα Σκόπια παράγονται φρυγανιές Elite, γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη και Soft Kings. Τα ακίνητα, που τίθενται […]

25 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Προς πώληση έχει θέσει η Elbisco κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της θυγατρικής της, Zitoluks Ad Skopje, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 55,47%, στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και αντιστροφής του οικονομικού κλίματος, όπως αυτό αποτυπώθηκε στη διάρκεια του 2016. Σημειώνεται ότι στα Σκόπια παράγονται φρυγανιές Elite, γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη και Soft Kings.

Τα ακίνητα, που τίθενται προς πώληση, αφορούν σε εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούνται από την εταιρεία. Σημειώνεται ότι, στη διάρκεια του 2016, η θυγατρική της Elbisco σημείωσε πτώση κύκλου εργασιών σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, ενώ τα καθαρά αποτελέσματά της ήταν ζημιογόνα.

Στόχος, μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, είναι για την ELBISCO η αντιστροφή του κλίματος και το πέρασμα την κερδοφορία.

ΠΛΑΝΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Η Zitoluks έχει καταρτίσει επιχειρηματικό πλάνο τετραετίας – 2017 έως 2020 -, με σκοπό να βελτιώσει τα αποτελέσματά της. Τα βασικότερα σημεία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδιασμού αφορούν:

  • Στο λανσάρισμα νέων προϊόντων
  • Στη δημιουργία οικονομικών κλίμακας, καθώς και
  • Στη μείωση του δανεισμού κατά 26% τα επόμενα τρία χρόνια

Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Θυμίζουμε ότι, στις αρχές του 2018, ολοκληρώνεται επένδυση 20 εκατ. ευρώ, με την οποία η μητρική υλοποιεί το τριετές επενδυτικό της πλάνο, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς στη Χαλκίδα, μεταφέροντας ουσιαστικά τις δραστηριότητες της φρυγανιάς στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Στόχος μέσα από τη νέα γραμμή παραγωγής είναι η αύξηση της παραγωγικής δυναμικής στη φρυγανιά κατά 40%. Ταυτόχρονα, οι εγκαταστάσεις  του Πικερμίου θα λειτουργήσουν ως διαμετακομιστικό κέντρο και η παραγωγή θα μεταφερθεί στη Χαλκίδα.

Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024