Ο   Αρχιεπίσκοπος κ, Ιερώνυμος στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου. Κατά την διάρκεια του […]

1 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας, με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Κατά την διάρκεια του Όρθρου, υποδέχθηκε στον Ιερό Ναό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, συνοδευόμενο από τον Πρωτοδιάκ. Ιωάννη Μπούτση, προκειμένου να προεξάρχει στο ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Φωτεινής Δοξάκη, αδελφής του συμμαθητού του, αποστράτου Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού κ. Ιωάννου Δοξάκη. Ο Μακαριώτατος συμπροσευχήθηκε από το Ιερό Βήμα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Πριν την τέλεση του ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε με θερμότατους λόγους σεβασμού και αγάπης τον Μακαριώτατο στην Ιερά μας Μητρόπολη, με την οποία συνδέθηκε από τα νενανικά του χρόνια, αφού τελείωσε το Σχολείο στη Χαλκίδα.

Ο Μακαριώτατος αφού ευχαρίστησε τον Δεσπότη μας για τους καλούς του λόγους, αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς που έχει με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στην οποία ανδρώθηκε πνευματικά, κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς και εν συνεχεία προεξήρχε του Μνημοσύνων και άλλων κακοιμημένων Ενοριτών.

Ο ευλαβής Λαός της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου, με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο, Οικον. Αναστάσιο Χρήστου καλωσόρισε με πλημμυρίδα καλών αισθημάτων σεβασμού τον Μακαριώτατο κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ο οποίος πρόθυμα έδωσε την ευχή του σε όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024