«Τρένο» ο Λεβαδειακός, παρέσυρε στο διάβα του και τον Απόλλωνα Σμύρνης

Μέχρι που θα φτάσει αυτός ο Λεβαδειακός; Οι Βοιωτοί παρότι ήταν πίσω στο σκορ για 83 λεπτά από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή και παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (2-1). Οι Βοιωτοί παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την ομάδα του Ζόραν Βούλιτς (που έκανε ντεμπούτο) για 83 λεπτά, κατάφεραν να φτάσουν σε […]

1 Οκτωβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέχρι που θα φτάσει αυτός ο Λεβαδειακός; Οι Βοιωτοί παρότι ήταν πίσω στο σκορ για 83 λεπτά από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασαν σε μια τρομερή ανατροπή και παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (2-1).

Οι Βοιωτοί παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την ομάδα του Ζόραν Βούλιτς (που έκανε ντεμπούτο) για 83 λεπτά, κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπουδαία ανατροπή (2-1), παραμένοντας αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα για το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση του Λεβαδειακού με τον Μπραντάο (σσ. δύσκολη φάση, ο Μπιτζιμίν τράβηξε τον Γιακουμάκη αλλά δεν είναι σίγουρο αν τον τράβηξε και μέσα στην περιοχή), ενώ ο Γιακουμάκης με ένα ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ στις καθυστερήσεις χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του!

Ο Παπάζογλου είχε ανοίξει το σκορ στο 6ο λεπτό, με το γκολ να αμφισβητείται ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους χωρίς όμως να έχουν δίκιο καθώς ήταν κανονικό αφού ούτε οφσάιντ υπήρχε αλλά ούτε και χέρι.

Στους 10 βαθμούς και στην τέταρτη θέση παρέα με τον Ατρόμητο ο Λεβαδειακός, ουραγός ο Απόλλων Σμύρνης με 2 βαθμούς και χωρίς νίκη μετά το πέρας έξι αγωνιστικών.

Το ματς

Με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό μπήκε στο ματς ο Απόλλων Σμύρνης και το κατάφερε. Πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά, ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Παπάζογλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πέφτοντας την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0. Μέχρι να μετρήσει, πάντως, το γκολ πέρασε σχεδόν ένα πεντάλεπτο, αφού ο α’ βοηθός είχε υποδείξει αρχικά οφσάιντ αλλά πήρε σωστά πίσω την απόφασή του και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έξαλλα (πιθανότατα για χέρι) αλλά ο διαιτητής μέτρησε εν τέλει σωστά το γκολ.

Ο Λεβαδειακός δυσκολευόταν να απειλήσει, προσπαθούσε να το κάνει με μακρινά σουτ είτε από τον Νιάσε είτε από τον Τόνι Σίλβα τα οποία δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Τσόβιτς. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, πάντως, καταγράφηκε στο 24ο λεπτό όταν ο Νιάσε έκανε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο πορτιέρε του Απόλλωνα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα! Αυτή η φάση ήταν ουσιαστικά και η τελευταία στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν χωρίς δυσκολία τις όποιες προϋποθέσεις πήγαν να δημιουργήσουν οι παίκτες του Ανιγκό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν για την ισοφάριση και έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες προς την εστία του Απόλλωνα. Αλλά ο Τσόβιτς δήλωσε παρών κάθε φορά που οι Βοιωτοί έβρισκαν τέρμα, είτε στην κεφαλιά του Μεντί είτε στο σουτ του Τόνι Σίλβα! Τα λεπτά περνούσαν, ο Απόλλων αμυνόταν εξαιρετικά και έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά το παιχνίδι.

Κάπου εκεί μπήκαν στην εξίσωση και οι δύο προπονητές. Ο Βούλιτς έβγαλε από το παιχνίδι τον καλύτερο παίκτη, τον Χουάρες, φοβούμενος την αποβολή καθώς είχε κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ανιγκό πέρασε στο ματς τους Μπελγκαζουανί και Γιακουμάκη. Και ο δεύτερος ήταν εν τέλει αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα. Αφού κέρδισε το πέναλτι στο 82’ από τον Μπιτζιμίν, ο οποίος τον τράβηξε παρατεταμένα (σε μία δύσκολη φάση πάντως καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο αν συνέχισε να τον τραβάει μέσα στην περιοχη), και ο Μπραντάο νίκησε για πρώτη φορά τον Τσόβιτς από τα έντεκα βήματα (83’), ο Έλληνας φορ ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει με ένα απίθανο σουτ και να υπογράψει την ανατροπή για τον Λεβαδειακό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Μεντί, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (51′ Μπελγκαζουανί), Νιάσε (70′ Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ, Μπραντάο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπιτζμίν, Μπαρτολίνι, Κούρος, Χουάρες (73′ Κονέ), Παπάζογλου, Μάατσεν, Μενδρινός (87′ Μπαμπιάρζ), Αλμπάνης (67′ Σιατραβάνης), Καστιγέχος.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024